Anmeldelse af Unoeuro webhotel – her får du alle detaljerne

Når du skal vælge webhotel kan der være mange detaljer du skal tænke på. Her får du alle detaljer hos Unoeuro forklaret.
Hvis du går ind på Unoeuro’s hjemmeside, vil du se at der for deres billigste webhotel står følgende detaljer:

 • 5 GB webplads
 • Ubegrænset trafik
 • 100% CPU-hastighed
 • 100% hukommelse
 • Ubegrænset e-mail konti
 • Ubegrænsede subdomæner
 • Mulighed for flere domæner
 • MySQL database
 • APS.net eller PHP
 • Fuld daglig backup
 • Cronjobs
 • 1-klikinstallering

Webpladsen er den mængde plads der er til rådighed for de filer som din hjemmeside udgøres af. Her får du 5 GB og det er mere end rigeligt for de fleste. Du skal derfor ikke lade dig snyde af hvis andre udbydere tilbyder mere. En lille detalje hos Unoeuro, er at dette er kun pladsen til din hjemmesides filer, hvor det hos andre udbyder typisk er inkl. pladsen til e-mails og MySQL databaser. Pladsen til e-mails og MySQL databaser er ubegrænset hos Unoeuro, selvom hvis du har valgt IMAP som mailserver har du til hver mailkonto kun 1 GB til rådighed.
Ubegrænset trafik betyder at der er ikke en tæller der tæller hvor mange MB filer der sendes til dine besøgende hver måned. Dette er der hos mange andre udbydere, men altså ikke hos Unoeuro. Helt ubegrænset trafik er det dog ikke, så det snyder lidt. Der er nemlig altid en maksimal kapacitet som et delt webhotel (shared host) kan præstere. Hos Unoeuro foregår det i praksis ved at hvis der bruges for mange ressourcer sættes hastigheden ned.
100% CPU og hukommelse er lige så svært at forstå. Du kan ikke sammenligne dette med andre webhotel udbydere, så det eneste du kan bruge det til, er at sammenligne med deres Pro webhotel der tilbyder 200%. Med andre ord er deres Pro webhotel hurtigere end deres Bronze webhotel. For langt de fleste hjemmesider har dette intet betydning.
Når Unoeuro skriver ubegrænset e-mailkonto, så menes der her kun på hoveddomænet. Du har jo hos Unoeuro mulighed for at tilføje flere domæner til dit webhotel, men så bliver disse altså uden e-mailadresser. Skal du bruge e-mailadresser skal du købe et nyt webhotel. Dog kan du tilkøbe såkaldte mail alias, men det betyder egentlig bare at du så kan oprette e-mailadresser der viderestiller til en anden e-mail på dit hoveddomæne, så det er jo ikke rigtige e-mailkonti. Herudover koster mail alias som tilkøbsprodukt næsten det samme som et webhotel, så hvis du har brug for mails til flere domæner at købe et webhotel mere.
Her kan jeg komme med et tips om at have et webhotel hos f.eks. cHosting ved siden af dit webhotel hos Unoeuro. Så kan du hoste hjemmesiderne hos Unoeuro, men så f.eks. oprette mails hos cHosting. Dette kan styres inde fra DNS-styringen i Unoeuro. Et webhotel hvor du kan have ubegrænsede domæner koster ikke så meget hos cHosting, så det har jeg valgt at gøre.
Subdomæner er adresser der f.eks. hedder underside.dit-domæne.dk altså en slags underdomæner. Dem får du ubegrænset af hos Unoeuro, men igen kun for hoveddomænet. Vil du også have subdomæner til dine tillægsdomæner, må du købe et nyt webhotel.
Når Unoeuro skriver MySQL database, mener de kun én MySQL database med dit webhotel. Du kan ganske vist dele den med alle dine hjemmesider, og så bare bruge et præfiks foran alle tabeller. Dette vil jeg dog ikke anbefale, for så er det bedre at køre med én database pr. hjemmeside. En ekstra database hos Unoeuro kan tilkøbes for ca. 10 kroner som engangsbeløb, så det er ikke så galt.
Unoeuro tilbyder både PHP og ASP.NET. Dette er det programmeringssprog der anvendes til at kode hjemmesiden med. Det er faktisk usædvanligt med et webhotelfirma der også tilbyder ASP.NET – specielt så billigt. Men for langt de fleste vil PHP være svaret.
Unoeuro har fint daglig backup, i tilfælde af at uheldet måtte være ude. Du kan desværre ikke selv genskabe denne backup, så her må du i kontakt med supporten hvis det bliver nødvendigt.
Cronjobs er små kommandoer, som skal køres kontinuerligt med et bestemt interval imellem. Det kan f.eks. være et script der skal aktiveres hver time eller lign. Disse kan du også lave hos Unoeuro.
Unoeuro har også 1-klikinstallering, men det er altså kun med 8 forskellige af de mest populære PHP scripts. Det er altså ikke ved Unoeuro du kan afprøve en masse scripts, som du f.eks. kan i cPanel hos cHosting. Så skal du i hvert fald installere dem selv. Men du kan installere langt de fleste almindelige PHP scripts, herunder WordPress, så det er fint.
En anden fed feature er at du med Unoeuro kan få Let’s Encrypt helt gratis. Det gør det muligt at tilgå din hjemmeside med HTTPS, og det er et must for især webshops og andre hjemmesider hvor man skal logge ind.
Generelt kører Unoeuro rigtig godt og er meget stabile. Der er meget sjældent nedbrud og hjemmesiderne kører hurtigt. Hvis du får brug for hjælp er en meget flink supportafdeling klar med svar inden for åbningstiden typisk inden for nogle timer. Unoeuro er billige, for du kan få et webhotel til kun ni kroner pr. måned.
Køb dit webhotel hos Unoeuro her og anvend rabatkoden T9YPAC, så får du 3 måneders gratis hosting oveni.
Hvis du har nogle spørgsmål til Unoeuro er du meget velkommen til at stille dem i en kommentar. Se i øvrigt også denne guide til hvordan du får en hjemmeside hos Unoeuro, lige fra købet af webhotellet til installeringen af WordPress.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x