Tilføj flere domæner til Unoeuro Webhotel

Ofte hører jeg at folk har svært ved at finde ud af hvordan de tilføjer flere domæner til deres Unoeuro Webhotel. Her er en lille guide.
Unoeuro er et af Danmarks billigste webhoteller, der samtidig er stabile og har en god support. Jeg har haft Unoeuro i 6 år efterhånden og jeg har stort set ikke oplevet noget nedetid. En af de unikke ting ved Unoeuro, er at de tilbyder at du kan tilknytte alle de domæner du ønsker til dit webhotel. Så kan du købe et webhotel og anvende det til alle dine hjemmesider, sålænge du har plads nok.
Af og til hører jeg folk der har svært ved at finde ud af hvordan man tilføjer et addon domæne til deres webhotel. Det er egentlig ikke særlig kompliceret, så her kommer en lille guide til hvordan du gør.
For det første skal du jo eje et Unoeuro webhotel med et tilknyttet domæne i forvejen. Herefter skal du købe det nye domæne som du vil have tilknyttet som et ekstra domæne. Du kan købe domænet gennem Unoeuro, og så i stedet for at bestille et webhotel bestiller du det der hedder en “DNS service”.
Når du har bestilt DNS-servicen og den er oprettet, kan du tillknytte det til dit eksisterende webhotel. Ude i menuen til venstre, når du har valgt dit webhotel, vælger du “Administration”.

Så vælger “Tilknyt domæner til webhotel” nede i bunden af administrationen.

Nu vælger du så det domæne du har købt og som skal være ekstra domæne under “Vælg eksisterende domæne”. Herefter sætter du kryds i punktet “Vis unikt indhold fra en unik undermappe, med samme navn som det tilknyttede domæne.” og klikker på “Opret domænealias”.

Herefter oprettes der en undermappe på dit webhotel hvor du kan lægge filerne til din nye hjemmeside og så er den klar. Du skal være opmærksom på at man hos Unoeuro kun har én MySQL database. Så kan du vælge en dine to hjemmesider skal dele samme MySQL database. Men jeg vil kraftigt anbefale at du tilkøber en ekstra MySQL database til omkring 10 kroner, som du kan anvende. Dette gør du ved at trykke “MySQL” ude i menuen til venstre og så udfylde “Bestil ekstra MySQL database” i bunden.
Vær også opmærksom på at Unoeuro kun giver dig e-mails til dit hoveddomæne og ikke dine ekstra domæner. Du kan ganske vist tilkøbe mailalias, men det koster stort set det samme som et webhotel og mailalias er altså ikke det samme som rigtige mailkonti. Mailalias betyder blot at hvis dit hoveddomæne er domaene1.dk og dit ekstra domæne er domaene2.dk, så vil et mailalias gøre at hvis man skriver til mail@domaene2.dk så viderestilles dette automatisk til mail@domaene1.dk. Det er altså ikke selvstændige postkasser. Så har du brug for mail til dit ekstra domæne så køb et ekstra Unoeuro webhotel eller kig på en anden god webhotel udbyder hvor du kan have mailadresser til ALLE dine domæner, som f.eks. cHosting.

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

5
Skriv en kommentar

avatar
2 Kommentartråde
3 Svar på tråde
2 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Mest populære kommentarer
2 Kommentarforfatter
Andreas AndersenPim Seneste kommentarforfattere
  Abonner  
nyeste ældste mest stemt på
Giv besked ved
Pim
Besøgende

Fin beskrivelse. Men hvordan får man så installeret WordPress i den mappe? Det går ikke med oneclick…?

Pim
Besøgende

Tak for svaret. Jeg har prøvet det, du skriver (før du svarede:-)), men så overskrev den alt det, der lå i roden. (Den lavede en ny WP i public, ikke i den nye mappe. Virkelig mystisk). Heldigvis havde jeg en backup…