Unoeuro vs GratisDNS – fordele og ulemper

Mange i webbranchen har forelsket sig i GratisDNS der tilbyder at hoste DNS for domæner gratis (deraf navnet). Personlig har jeg dog aldrig rigtig kunnet set den store fordel i at anvende GratisDNS fremfor f.eks. Unoeuro. 

Hvad er en DNS service?

Hver gang man køber et domæne har man behov for en DNS service. Denne sørger for at domænet bliver dirigeret hen til det korrekte indhold, således at når nogen går ind på www.google.dk, så kommer de også hen til indholdet på Google’s servere.
GratisDNS blev egentlig skabt dengang da DNS service ikke var en given ting og dengang da det i hvert fald ikke var billigt. Dette er lidt fortid nu, fordi mange webudbydere i dag tilbyder gratis DNS.
Det er vigtig at understrege at det der er “gratis” ved gratisDNS altså er deres DNS service – ikke noget webhotel eller selve domænet. Det koster stadig at købe webhotel (hvis du ikke har det i forvejen) og selve domænet.

Det bruges gratisDNS til

De personer der bruger gratisDNS gør det ofte for at kunne styre DNS et centralt sted fra. Så kan de have deres domæner hostet samlet hos gratisDNS og hvis de skifter webhotel, kan de blot dirigere domænet her hen til.
gratisDNS giver også mulighed for at have ens mails hostet hos én udbyder og webindhold et andet sted. Man kan altså meget detaljeret styre DNS.

Det kan Unoeuro også

Min pointe er bare, at det kan Unoeuro også. Unoeuro tilbyder også gratis DNS (også selvom du ikke har et webhotel hos dem). Du kan også styre det meget detaljeret gennem deres administrationssystem.
Men Unoeuro er væsentligt mere brugervenligt at styre, end gratisDNS. Derfor vil jeg klart anbefale at man anvender Unoeuro fremfor gratisDNS.
Hvis man som eksempel vil købe et DK domæne med gratis DNS service, så vil det hos Unoeuro koste 112,05 DKK inkl. det første års domænegebyr. Hos gratisDNS vil det koste 99 kr. Herefter koster det 45 kr. pr. år i årligt gebyr. Man sparer altså kun 13,05 DKK pr. år ved at vælge gratisDNS fremfor Unoeuro. Til gengæld får du hos Unoeuro et mere brugervenligt system.
Vil man flytte et DK domæne, så er det faktisk gratis hos Unoeuro. Læs om hvordan du gør det her.
Med andre ord så kan Unoeuro præcis det samme som gratisDNS – du sparer blot 13,05 DKK det første år, men får til gengæld et mere brugervenligt system.

Hvad er fordelene?

Jeg kan derfor virkelig ikke se hvad de reelle fordele ved at vælge gratisDNS fremfor Unoeuro – eller en anden udbyder med gratis DNS – og dermed have webhotel og domæner hostet og administreret samme sted. Hvis du kan, er du velkommen til at komme med en kommentar 🙂
Jeg tror dog at det meget handler om tryghed, fordi folk har været vant til at bruge det og derfor ikke kan se nogen grund til at gøre noget anderledes. Men for den nye bruger, kan de ligeså godt vælge Unoeuro.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
3 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jesper
5 år siden

Hej Anders Jeg benytter GratisDNS og selvom servicen er gratis efterladen den én med en lidt for stor fornemmelse af “gratis”. Valget faldt ud fra “jeg har travlt og kan ikke finde andet hér-og-nu” ! Umiddelbart virker GratisDNS lidt “dated” og “smidt-sammen”. Min største bekymring er min fornemmelse ift. deres sikkerhedsmodel, som ikke er god. Midlertidige kodeord der tilsendes i klartekst, ny kode funktion der ikke deaktivere det gamle kodeord, uklare brugerinterfaces, osv.. Teksten de har under sikkerhed fortæller hvad jeg kan gøre, men hvad gør de? Hvordan sikre de mit data f.eks. i transport og i deres miljøer. De… Læs mere »

Robert
Robert
5 år siden

Og hvad med service for secondary DNS som gratisdns tilbyder, den har jeg ikke set hos nogeen service udbyder hittil.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x