Sommerferie ved Disneyland Paris 2022

Her kan du læse om vores familieferie ved Disneyland, som ikke er så dyr som du måske tror.

I sommeren 2022 gik ferien til Disneyland Paris, og jeg vil gerne dele nogle af de erfaringer og overvejelser min familie gik med, hvis du også går og overvejer at tage en ferie til Disneyland. Derfor skrives denne artikel også mens vi er på ferie. Du kan også lidt mere om den tidlige planlægning her.

Vi er en familie på to voksne og tre børn og ferien var 4 dage i Disneyland med 3 overnatninger. Det var inklusiv morgenmad og biletter til Disneyland alle 4 dage. Ferien var fra 18. juli til 21. juli og derfor i højsæsonen.

Hvad koster en ferie til Disneyland?

Vi gav knap 18.000 kroner for 3 overnatninger på Davy Crockett Ranch inklusiv morgenmad og 4 dagsbiletter til Disneyland inklusiv parkering. Det lyder måske dyrt – og det er det også – men vælger du overnatninger på andre Disney hoteller kan du hurtigt komme af med 50.000 kr. for det samme.

Vi bestilte direkte på Disneylandparis.com og det var faktisk et bedre tilbud end vi kunne få gennem fx. Booking.com. Det er altså ikke altid det er billigere gennem de her pristjekhjemmesider, så tjek altid på det originale sted.

Med en pris på 18.000 kr. er prisen 6.000 kr. pr. overnatning eller 1.200 kr. pr. person pr. overnatning. Det kan vist ikke gøres meget billigere. Det skal også holdes op imod at parkering i 4 dage ellers ville have kostet 900 kroner og 4 dages Disneyland biletter ville have kostet 12.500 kr. Vi fik også et års gratis abonnement til Disney plus, som har en værdi på 790 kroner.

Davy Crockett Ranch kan kun bookes som pakkeløsninger hvis du booker via deres hjemmeside, hvorfor vi ikke kan få oplyst prisen uden biletter til Disneyland. Men baseret på priserne kun for biletter, er prisen for opholdet følgende med de rabatter vi fik her i højsæsonen:

YdelseTotal prisPris pr. person pr. dag
Disneyland biletter 4 dage 5 personer12.500 kr.625 kr.
Morgenmad 3 dage 5 personer1.300 kr.86 kr.
Parkering 4 dage900 kr.45 kr.
Disney+ abonnement 1 år790 kr.40 kr.
Davy Crockett Ranch (resten af udgift)2.510 kr.167 kr.

Med den rabat koster hytten faktisk kun 167 kroner pr. person pr. overnatning. Det kan da vist ikke gøres billigere.

Hvordan fungerer det med vejafgifter?

Mange steder i udlandet skal du betale vejafgifter når du kører i bestemte zoner. Jeg stødte kun på dette én gang på turen derned fra Danmark til frankrig.

Når du kører ind i zonen får du en billet fra maskinen ved indgangen. Det er vigtigt du gemmer den fordi du skal bruge den når du kører ud af zonen. Her afleverer du biletten til en ny maskine og betaler så afgiften. I mit tilfælde kostede afgiften 14,9 euro svarende til 110 kroner. Du kan sagtens betale med Visakort der – bare kør til det betalingssted hvor der er et billede af et kort, ikke der er hvor der er et billede af kontanter eller et “t”.

Du kan faktisk indstille Google Maps til at undgå betalingsveje. Gjorde jeg det ville ruten tage ca. en time længere, men jeg ville ikke skulle køre flere km. Så har du tid nok kan du jo overveje det.

Skal man have et miljømærke i bilruden?

Nogle steder i Frankrig skal du have et miljømærke i bilruden for at køre ind i miljøzoner. På ruten var der kun en meget lille del af strækningen der kræver det, men det blev ikke kontrolleret.

Det koster dog kun 4,35 euro for sådan et et klistermærke. Husk at bestille det i god tid inden rejsen.

Hvor tanker man benzin henne?

Jeg oplevede at der faktisk var flere steder i både Tyskland og Frankrig hvor man ikke kan betale med Visakort ved tankstationen. Nogle steder skal du ind i butikken og betale, du kan altså ikke bare betale ude ved selve tanken.

Når du er nede ved Disneyland kan du med fordel vælge den tankstation der ligger lige ved siden af der hedder Esso. Her kan du betale direkte ved tanken og de understøtter også Visakort. Du skal vælge det brændstof der hedder noget med E10.

Hvad med COVID-19 regler i Frankrig?

Vi blev ikke ramt af nogle COVID-19 retningslinjer mens vi var på ferie. Men i princippet kan de kræve coronapas for voksne, og her skal du bare kunne dokumentere at du er vaccineret tre gange. Der er ikke noget krav om at bære mundbind.

Hvor lang tid tager køreturen?

For vores familie der bor i sønderjylland tager turen 10,5 timer, hvis vi selv vil køre ned til Disneyland. Vi endte dog med at bruge 12 timer med små stop undervejs.

Vi startede faktisk med at køre fra Danmark eftermiddagen før, så var vi ved Davy Crockett Ranch tidligt om morgenen. Der er 24 timers åbent reception, så vi kørte ind og fik vores MagicPass kort her. Så kørte vi i Disneyland og tilbragte tiden her indtil vi fik vores hytte ved Davy Crockett Ranch kl. 16.

Hvornår kan man komme ind i Disneyland?

De dage vi kom i Disneyland var de officielle åbningstider fra 9.30 til 23. Men med et MagicPass fra Davy Crockett Ranch kan du komme ind en time før, dvs. kl. 8.30.

Parkeringsområdet kan du komme ind på en halv time før, dvs. kl. 8. Ikke en time før eller 7.30 som der står nogle steder på nettet.

På Google Maps finder du flere steder omkring Disneyland hvor der står Parkering, men du finder indgangen til parkeringsområdet ved enden af Bd de Parc her.

Hvordan er Davy Crockett Ranch?

Vi boede altså i hytterne ved Davy Crockett Ranch der ligger kun 10 minutters kørsel fra Disneyland. Det er Disneylands egne hytter, og minder lidt om hytterne ved Lalandia der ligger i vænger og har din egen parkeringsplads. Kvaliteten af hytterne er dog ikke lige så god, men er udemærket.

Du får en hytte med et soveværelse med en dobbeltseng og et andet værelse med 4 enkeltsenge. Der er altså plads til 6 personer. Så er der en stue med en sofa, et lille tekøkken med opvaskemaskine, kaffemaskine, komfur, mikrobølgeovn og tekoger. Der er også et spisebord, et køleskab og et tv hvor du bl.a. kan se Disneychannel. I hytten er også en aircondition som holder temperaturen omkring 21 grader, hvilket vi var meget glad for, for der var 41 grader varmt udenfor. Der er to toiletter og to brusekabiner i hytten.

Sengene er hårde og hytterne bærer præg af slid, og der lugtede også lidt af eddike da vi kom hvorfor vi måtte lufte ud. Men der er sengetøj, puder og dyner til alle og der er også både håndklæder, shampoo og kropssæbe. Husk selv at medbringe kaffefilter og opvasketabs.

Når du kommer ind i hytten skal du tænde for strømmen ved at sætte nøglen i en kontakt indenfor. Det tænder også for aircondition.

Stikkontakterne i Frankrig er næsten som de danske, bortset fra at jordstikket er et han-stik i stedet for et hun-stik som i Danmark. Men umiddelbart passede alke vores opladere m.m. i så du behøver ikke købe nogen adapter.

Udenfor er der en veranda med et bord og en grill, så du selv kan grille mens du er i hytten. Der er stille og rolig i området, og det er et rigtig hyggeligt sted at bo.

Du henter nøgler efter kl. 16 den første dag og afleverer dem inden kl. 11 på afrejsedagen. Nøglen afleverer du bare i en boks ved udgangen.

Som sagt er hytterne organiseret i vænger eller klynger og der er så et fællesområde med en reception, pool, købmand, restaurant og legeplads.

Der er gratis WiFi både i hytten og Disneyland. Desværre er der ingen chromecast, så hvis du vil streame skal du selv tage en med.

Hvad med morgenmad?

Du kan tilkøbe morgenmad ved Davy Crockett Ranch. Så går du til en lille morgenmadshytte for enden af hvert vænge i tidsrummet 7-11 hver dag og henter din morgenmad.

Du får to flutes pr. person og kan så vælge mellem croissaint, chokoladebolle og corn flakes. Du får kaffe eller kakao, æblejuice eller appelsinjuice, frugtmos eller æblemos og mælk hver dag. Du får smør, marmelade og nutella. Det hele kommer i en fin pose du kan hente hver dag.

Hvordan betaler man i Disneyland?

Vi havde ikke nogen euro med på vores tur, vi brugte udelukkende Visadelen af Visadankort. Stort set overalt i Disneyland kan du betale med det, med undtagelse af små boder. På automaterne står der ganske vist at Disneyland anbefaler Mastercard, men de understøtter fint Visakort.

Du skal dog være opmærksom på beløbsgrænserne for at anvende Visadankort i udlandet. De er ofte 2.000 kr. pr. dag eller 25.000 kr. over 30 dage. Vi oplevede flere gange at betalingen med Visakort blev afvist, fordi vi allerede havde brugt 2.000 kr. den dag. Derfor kan det være en god ide at tage flere kort med på ferien.

Taler de engelsk i Disneyland?

Ja det gør de, selvfølgelig med fransk accent. Og de gør det med et smil. Det gamle rygte om at franskmænd kun vil tale fransk gælder ikke her i hvert fald, og mig bekendt heller ikke så meget i resten af Frankrig mere.

Hvad med drikkevandet?

Du kan godt drikke postevandet i Frankrig, men da det er renset med klor smager det lidt af klor. Vi valgte alligevel at købe kildevand, men der er altså intet i vejen med at drikke, børste tænder eller bade i det franske vand.

Hvor spiser man henne?

Der er masser af spisesteder i Disneyland. Nogle er finere restauranter og her siger man du skal bestille bord 2 måneder inden. Du bestiller bord i Disneyland app’en.

Vi spiste den første dag på Cowboy Cookout Barbecue. Du behøver her ikke bestille bord og priserne er ikke særlig høje. Du går direkte til kassen, bestiller og betaler for din mad og får den så udleveret med det samme og kan så finde et bord. Det fungerede godt. Som navnet antyder er det meget grillmad du kan købe her.

Den anden dag spiste vi også på Cowboy Cookout Barbecue. Her bestilte og betalte vi via Disneyland app’en. Det er meget burgermenuer du kan få her.

Den anden dag havde vi også bestilt bord på Crockett ‘s Tavern der ligger ved fællesområdet ved Davy Crockett Ranch. Det er en buffet inklusiv én drikkevare per person og dessert. Du kunne få mickey-pommes fritter og mickey-gulerødder og mange andre ting. Til dessert kunne du vælge mellem et væld af Disney-desserter.

Den tredje dag spiste vi på Annette’s Diner – en klassisk amerikansk burgerrestaurant ved Disney Village. Du behøver ikke bestille bord, men vi stod til gengæld i kø over en time for at komme ind.

Hvad kan man opleve i Disneyland?

Disneyland er ikke bare en legepark. Det er en stor oplevelsespark. Der er to store parker – den traditionelle Disneyland Paris og Walt Disney Studios. Udover forlystelser er der masser af butikker og restauranter.

Ved Walt Disney Studios er der også mange gode forlystelser, specielt for de større børn. Da vi var der var det nye Avengers Campus netop åbnet med en masse nye forlystelser.

Disney Village er et stort shoppingområde. Shopping i Disneyland er en oplevelse for sig selv. Herunder ses en stor shoppingbutik ved Disney Village og nedenunder den store slikbutik.

Du kan købe mange specielle ting i Disneyland. Nedenunder ses fx. en Spider-bot som du kun kan købe i Disneyland.

Og se bare de flotte og detaljerede bygninger du kan finde i Disneyland.

En af de store oplevelser i Disneyland er også Magic on Parade. Et stort optog af disneyfigurer gennem Main street hver dag kl. 17.30. Og så må man ikke glemme det store lysshow og fyrværkeri, der fyres af i slutningen af dagen, nogle gange først lige før kl. 23.

Det var lidt om vores ferie til Disneyland. Det var virkelig en oplevelse og jeg vil anbefale alle at prøve det, specielt hvis du har små børn. du har nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive en kommentar nederst.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

14 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Henriette
Henriette
21 dage siden

Tak for en god og udførlig guide til Disneyland. Jeg vil lige sige det med miljømærket, det behøver du altså ikke hvis du bare kører direkte til Disneyland. Kun hvis du skal køre ind til Paris.

Lene
Lene
22 dage siden

Må man have sit eget mad og drikke med ind i Disneyland? Nogle af spisestederne har nogle ret krasse priser

Gitte
Gitte
20 dage siden

Giver det mening at købe de kort der gør man kommer hurtigere frem i køen? Synes nemlig de er ret dyre.

Marianne H.
Marianne H.
23 dage siden

Det lyder som en superhyggelig ferie 🙂 Hvor mange dage skal man minimum være der? Er 2 dage nok?

Anne
Anne
23 dage siden

Har hørt man kan få taget billeder med Disney-figurerne. Skal man bestille tid til det?

Lise J
Lise J
21 dage siden

Hvor er det billigst at købe biletterne, og hvilket flyselskab skal man vælge? Skal derned til efteråret så er igang med at planlægge.

Allan
Allan
14 dage siden

Fra 1. august har Frankrig ikke længere nogen coronarestriktioner, og man skal derfor ikke længere kunne vise et coronapas. Det fandt jeg på denne hjemmeside https://www.eurostar.com/uk-en/travel-info/service-information/eurostar-travel-updates

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x