Slut med fast pris på abonnement for El med Clever

Igennem nogle år har mange kunnet betale en fast pris pr. måned for at oplade deres el-bil frit. Clever indfører nemlig nu en ny afregningsmodel.

Mange Clever forbrugere skal nu til at finde sig i at priserne for at køre i deres elbil stiger. Hidtil har afregningsmodellen ved Clever foregået ved at man kunne lade alt det man ville for 749 kroner hver måned. Så kom der et energitillæg på 345 kroner pr. måned, fordi elpriserne er så høje. Da Clever indførte energitillægget lovede de at fjerne det igen når elpriserne faldt igen. Siden er tillægget blevet højere, og i dag er tillægget på 690 kroner pr. måned for en elbil på et Clever Unlimited abonnement.

Men nu bliver energitillægget afløst af et nyt variabelt tillæg, som afhænger af hvor meget strøm du bruger. Det betyder du både skal betale et månedligt abonnement, og så herudover en pris pr. kwh du bruger.

Lad os starte med at kigge på abonnementet. Her vil Clever hæve priserne, så dem med Clever Unlimited for fremtiden skal betale en halvtredser ekstra pr. måned.

Udover abonnementet skal du betale et tillæg der afhænger af hvor meget strøm du bruger og den aktuelle spotpris på el. Det kommer til at træde i kraft fra 1. januar 2023. Der kommer til at være en bundpris på 2,25 kr./kwh, så hvis spotprisen er under dette, så kommer du ikke til at betale et tillæg.

Obs. senere blev bundprisen opdateret til 0,89 kr./kWh. Forskellen er at 2,25 kr./kWh er inkl. afgifter m.m., hvor 0,89 kr./kWh er excl. afgifter, altså den rene spotpris.

Når du skal udregne dit energitillæg ved Clever skal du altså tage forbruget i kwh og gange med differencen mellem 2,25 kr og el-prisen på den nordiske el-børs. Når el-prisen på den nordiske el-børs kommer under 2,25 kr/kwh så bliver du ikke afkrævet et energitillæg. Med andre ord fortsætter Clever som et abonnement når bare el-prisen er lav. Du aflæser dit forbrug af kwh i Clever app’en.

Forbrug x (elpris – 2,25 kr.) = energitillæg

Den nye prismodel vil ændre fuldstændig på fundamentet for elbilejere når elprisen er høj – specielt for dem der pendler langt. Det er dog stadig rentabelt at bruge en el-bil fremfor en benzinbil. Lad os prøve at tage et eksempel.

Jeg pendler hver dag til arbejde 275 km. En elbil kan køre ca. 5 km pr. kWh, så det vil betyde at jeg på 21 arbejdsdage pr. måned vil forbruge 1155 kwh. Den aktuelle el-pris på den nordiske el-børs er omkring 2,5 kr. pr. kwh, så det vil betyde at jeg ville skulle betale et energitillæg på:

1155 kwh (2,5-2,25 kr/kwh) = 289 kr.

Med et månedligt abonnement på Clever Unlimited på 799 kr./md. vil det koste 1.088 kr. pr. måned at bruge en elbil til at pendle med. Der er dog langt op til hvad det koster at bruge en benzinbil til det samme. Til sammenligning vil en benzinbil der kører 16 km/l og en benzinpris på ligeledes 16 kr./l koste 5.775 kroner/md.

Men i sidste måned var el-prisen på den nordiske el-børs 3,4 kr./kwh. Her vil det koste 2.127 kroner at pendle med el-bilen. Det er noget mere end de 749 kroner det kostede da de tegnede et abonnement hos Clever.

Så Clevers kunder vil i mange tilfælde opleve at priserne stiger, men nok ikke så meget så det kan betale sig at få en benzinbil igen.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x