Betal med din ring med Nordea

Med Nordea kan du nu betale i butikker med en ring eller andre wearables. Læs mere om mulighederne her.

De fleste kender til muligheden for at betale for dine indkøb med din mobiltelefon eller smartwatch. Men nu udbredes næste generation af det koncept, når de såkaldte wearables vinder frem. Nordea har allerede åbnet for muligheden, og reklamerer for at du fremover kan betale for dine varer med en ring du bærer på fingeren.

Det handler om de såkaldte wearables, dvs. små dimser der er forklædt som smykker og lign. Et smartwatch er begyndelsen på disse wearables, men nu udbredes de til andre former for dimser, som ringe og nøgleringe.

Metoden fungerer på samme måde når du betaler trådløst med dit Visadankort, din smartphone eller smartwatch. Der sidder en NFC chip indeni som kan aflæses, og det er den der så bare er indbygget i det wearable du køber. Du kan altså betale alle steder hvor de understøtter trådløs betaling med NFC chips, dvs. i praksis overalt.

Når du har købt din dims, skal du downloade en wallet gennem din bank og her koble den til dit wearable og så tilknytte det betalingskort du vil bruge.

Teknisk set er det tjenesten Fidesmo Pay som Nordea nu understøtter. Det er en betalingstjeneste ligesom Google Pay og Apple Pay, som understøtter forskellige wearables, som fx. wearables fra Tapster. Når du kører en wearable fra Tapster, kan du altså bruge Fidesmo Pay til at betale med hvis din bank understøtter det.

I øjeblikket er det kun Nordea der understøtter Tapster og Fidesmo Pay. Ifølge Tapster og Fidesmo Pay skulle Circle K Mastercard dog også være understøttet. Danske Bank har også tilbage i 2018 introduceret wearables med Fastpay, men det synes ikke helt en del af standardsortimentet i banken endnu.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x