Her er det billigst at lade din elbil ude

Her kan du se en sammenligning mellem de officielle priser for at lade din elbil ude ved de forskellige ladenetværk.

Når du skal betale for at lade din elbil op, når du lader den op på en offentlig ladestander, så er der mange måder at betale for det. Nogle har et abonnement hos den pågældende ladeudbyder og får derfor enten rabat eller strømmen gratis. Andre betaler pr. kWh – enten med en ladebrik, en app eller et betalingskort.

Mange ladenetværk offentliggør deres listepriser på el når du lader ude. I denne artikel skal vi se på hvor du finder dem, og vi vil sammenligne dem, så du kan se hvor det lige nu er billigst at vælge at lade din bil, hvis du skal ud og betale pr. kWh.

De forskellige ladenetværk jeg har sammenlignet er:

  • Circle K
  • Clever
  • E.ON
  • Ionity
  • Norlys
  • OK
  • Q8
  • Powered by
  • Shell
  • Spirii
  • Tesla
  • UnoX

Det er lidt forskelligt hvad de forskellige ladenetværk tilbyder af lademuligheder, men der skelnes mellem normalladning, hurtigladning og lynladning. Normalladning er opladning op til 50 kW. Hurtigladning er opladning med 50-100 kW. Og lynladning er opladning med over 100 kW.

Her finder du priserne

Circle K offentliggør deres pris for at lade op på deres lynladere her. Det er lidt forskelligt hvor ofte de opdaterer deres priser. Nogle gange sker det flere gange på en måned og andre gange kan det ske med flere måneders mellemrum. Circle K tilbyder kun lynladning.

Shell offentliggør også deres priser på deres hjemmeside, som du kan finde her. Også her er det uvist hvor ofte de opdaterer prisen, men af historiske data fremgår at de senest har opdateret prisen den 19. januar. Ligesom Circle K tilbyder Shell kun lynladning.

OK offentliggør deres priser her, og de offentliggør både en pris for normalladning, hurtigladning og lynladning.

Q8 tilbyder både normalladning med 22 kW og lynladning med 150 kW. De offentliggør deres priser her.

Tesla tilbyder de fleste steder både opladning til Tesla-biler og ikke-Tesla-biler. Priserne varierer fra sted til sted og kan findes i Tesla-app’en som også er den du betaler med. Jeg slog en tilfældig stander op, og fandt en pris på 3,60 kr. mellem kl. 16 og 20 og så 3,15 kr./kWh resten af døgnet. Det er den pris jeg har inkluderet i nedenstående tabel for at få en ide om hvad det kan koste, men vær obs på at det kan variere hvis du vælger en anden stander. Det er værd at bemærke at Tesla kører også med nogle spærreafgifter som bliver oplagt, hvis du lader bilen stå efter endt opladning, og her koster det altså 6 kr. ekstra pr. minut.

Clever oplyser deres priser her, hvis du lader op uden et abonnement.

E.ON oplyser deres ladepriser her.

Ionity oplyser deres priser på denne hjemmeside.

Spirii oplyser priserne for opladning på en ladestander i deres app Spirii Go, fordi det varierer fra stander til stander. Jeg slog en tilfældig stander op fra Spirii i app’en og her var prisen 3,50 kr./kWh for opladning med 22 kW, det er den pris jeg har medtaget i nedenstående tabel for at få en ide om hvad det koster. Vær dog obs på at prisen kan variere alt efter hvilken stander du vælger.

Norlys har opkøbt ladenetværket Sperto, og de oplyser deres ladepriser her.

Powered by er et samarbejde mellem Clever og E.ON og de udbygger sammen et ladenetværk i Skandinavien og vist også dele af Nordtyskland. De oplyser deres priser her.

Sammenligning af priser

Du kan se resultatet af prissammenligningen i nedenstående tabel. Der er tale om listeprisen uden nogen rabat medregnet. Prisen er sorteret efter den billigste pris for lynladning.

LadenetværkNormalladning pris/kWhHurtigladning pris/kWhLynladning pris/kWh
Tesla3,15*
UnoX4,50
Norlys4,504,504,50
Clever3,193,194,69
Circle K4,88
Spirii3,50*
Q83,754,88
Shell4,99
OK3,004,005,00
Powered by5,80
Ionity6,20
E.ON5,506,506,50
* Baseret på den billigste pris efter opslag på tilfældig ladestander i deres app

Den billigste ladeudbyder udfra dem der oplyser deres listepriser er altså UnoX. Men det kan godt blive billigere at lade hos Tesla hvis du finder en billig ladestander. Af tabellen kan du også se at prisen varierer enormt meget alt efter hvor du vælger at lynlade. Vi vil formentlig se mere konkurrence mellem udbyderne, når der bliver udbredt flere ladestandere.

Andre lademuligheder

Der findes også en lang række andre lademuligheder, i form af apps og abonnementer, hvor man får mulighed for at betale for sin opladning på andre måder. Nogle af dem kan specielt være fint at kigge på, hvis du skal rejse til udlandet, fordi det er kompatible med ladenetværk i udlandet.

Et af dem der nævnes ofte er JuicePass eller Enel X Way App, hvor man downloader en app og så køber 145 kW ad gangen for 45 euro, svarende til 335 kroner eller 2,3 kr. pr. kWh. Herefter kan man lade op alle de steder der er kompatible med denne app, hvilket er mange steder. Når man så har brugt de 145 kWh, så vælger man i app’en “Pay per use” og venter nogle minutter, og så kan du købe 145 kW igen. Det er en lidt anderledes måde at betale for opladning, men den bruger nogle.

En anden er We Charge, som er en tjeneste udbudt af Volkswagen. Der findes tre forskellige abonnementer der kaldes We Charge Free, Go og Plus. We Charge Free er gratis i abonnement, men har de dyreste ladepriser. We Charge Go koster 60 kr. pr. måned og We Charge Plus 115 kroner pr. måned, og du får billigere ladepriser jo dyrere abonnement du vælger. Med We Charge kan du så betale på mange forskellige ladepunkter, såvidt jeg kan se primært Clever og Ionity. Priserne er særskildte We Charge er også Plug and Charge-kompatibel, hvor du bare sætter ladestikket i ladestedet og så har den registreret betalingen gennem bilen. Så det skulle nok mest være for at få en billig pris på Ionity, hvor du kan få ladepriser ned til 2,69 kr./kWh med We Charge Plus. Priserne uden abonnement er inkluderet i nedenstående tabel.

Ligesom Volkswagen har We Charge, så har Skoda det der hedder Skoda Powerpass, som svarer stort set til og har nøjagtig de samme priser. Priserne uden abonnement er inkluderet i nedenstående tabel.

LadetjenesteACDCLynladning
JuicePass/Enel X Way2,32,32,3
We Charge Free5,637,205,88
Skoda Powerpass Free5,637,205,88

Jeg håber dette gav et overblik over nogle af ladeudbyderne vi har i Danmark. Nogle af de udbydere jeg ikke har medtaget i denne artikel er Allego, Bravida, EVBOX, Monta, Power fuel, True Driver, UFC, Viggo og Virta. Nogle af dem vil måske blive medtaget i en senere artikel. Hvis du vil have et overblik over ladepunkter i Danmark, kan den app der hedder ChargeFinder i øvrigt anbefales. Den viser stort set alle ladepunkter og giver et godt overblik over priserne.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x