Sådan ser du om et domæne er ledig

Skal du have din egen hjemmeside? Så er det første du skal gøre, at tjekke om domænet til din hjemmeside er ledig. Et domæne er adressen til din hjemmeside, f.eks. minegenhjemmeside.dk. 
Det første du gør er at gå ind på en webhosting udbyders hjemmeside, f.eks. Unoeuro, og søge efter domænenavnet. Du indtaster bare det ønskede navn i søgeformularen i toppen og trykker på timeglasset.
domain1
Så kommer der en liste med ledige domæner frem, hvoraf DK-domænet er det første. Hvis der står “Optaget” eller “Hosted ved Unoeuro” udfor et domæne, betyder det desværre at det er optaget. Står der derimod ledig, kan du købe det og så trykker du bare på “Bestil” til højre.
domain2
På denne liste ser du mange forskellige domæneendelser du kan købe. De mest populære er nok .DK, .COM, .NET eller .EU. Men siden 2012 er der kommet et hav af andre endelser frem, som f.eks. .NINJA, .GURU, .ONE, .NEWS og mange flere.
Hvis dit domæne er ledig, kan du kigge listen igennem om der ikke er en anden domæneendelse du kan bruge. Du vil altid kunne angive i Google webmastertools at domænet tilhører Danmark – og så er der faktisk i princippet ikke nogen fordel ved et .DK domæne fremfor det domæne du vælger (det kan nogen nok godt være uenig i, men i praksis er der ikke nogen større forskel).
Derfor kan du sagtens vælge et andet gTLD i stedet for .DK, hvis det er ledig. Så sikrer du i hvert fald at du får det rigtige navn til din hjemmeside.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x