.XYZ – et af de mest populære nye gTLD

Lige for øjeblikket frigives der et hav af nye domæneendelser – også kaldet gTLD. Endelsen .XYZ er et af de mest populære nye gTLD der er kommet. 
De nye gTLD er fantastisk hvis man skal ud og finde et domænenavn til sin nye virksomhed, og det desværre ikke er ledigt som .dk eller .com domæne. Så kan man i stedet for købe et af de nyere gTLD og indstille det ønskede målgruppeland i Google Webmastertools, så det svarer til et .dk eller .com domæne.
Siden frigivelsen af .XYZ i juni sidste år, er det gået stærkt. I dag er der registreret over 1,5 millioner .XYZ domæner og der er i den seneste tid set en kæmpe stigning. Det fik især fart på da Google valgte domænet abc.xyz som domæne til deres nye hovedselskab Alphabet Inc.
xyz-graf
.XYZ er den perfektet domæneendelse, fordi den er neutral og international. Det gør den ækvivalent til .COM – og faktisk er der nogen der mener at .XYZ vil gøre det op med .COM’s dominans blandt internationale domæne.
En anden betydningsfuld ting er at .XYZ er blevet et anerkendt gTLD, efter den store stigning og efter Google også anvender det. Det betyder at du roligt kan bruge .XYZ, hvis .COM ikke er ledigt.
Ligesom med .COM er det jo også begrænset for hvor længe dit ønskedomæne inden for .XYZ er ledigt. Derfor kan det være en god ide at købe det inden din nabo gør det. F.eks. kan du jo købe dit efternavn.xyz og dermed bruge e-mailadresser som navn@efternavn.xyz.
Det koster omkring 140 kr. pr. år at have et .XYZ domæne, så det er overkommeligt for de fleste. Du kan selv søge efter om dit ønske .XYZ domæne er ledigt her.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x