Få din egen e-mailadresse – med eget domæne

Din egen e-mailadresse er lige så vigtig til at markedsføre eller promovere dig selv, som en hjemmeside. Er du et firma eller en person, der gerne vil markedsføre dig selv, så bør du også have din egen e-mailadresse.
Alt for mange har kun en GMAIL eller en hotmail, som de bruger som e-mailadresse. Det er en stor fejl. Dels fordi det er for upersonlig. Dels fordi der med mange af disse tjenester, er en risiko for at den engang lukker og man så står uden e-mail. Det gælder nok mest for e-mailadresser man har fået af sin internetudbyder.
Derfor anbefaler jeg at du køber dit eget domæne, og anvender dette som e-mailadresse. Så får du nøjagtig den adresse du vil. Du får en personlig og seriøs e-mail og en der kan bruges til at markedsføre dig selv.
Det kan f.eks. være en e-mail med dit efternavn. Hedder du Jens Petersen, kunne du f.eks. købe det domæne der hedder petersen.dk – og så med den oprette en e-mailadresse der hedder jens@petersen.dk.
Har du et firma der hedder frugthandleren, kunne du med fordel købe domænet frugthandleren.dk og så lave en e-mail der hedder jens@frugthandleren.dk.

Sådan gør du

Det første du gør, er at købe et domæne. Det kan du f.eks. gøre hos Unoeuro, hvor du skal købe et bronche webhotel og et DK domæne (eller et af de mange andre domæner for den sags skyld).
Hos Unoeuro søger du så efter om domænet er ledig. Hvis det er ledig, står der en “Bestil” knap til højre. Her kan du trykke for at bestille det. Er det ikke ledigt, kan du evt. vælge en anden domæneendelse, som f.eks. .COM, .ONE, .NET eller lign.
Jeg synes også personlig at .EMAIL er en god domæneendelse når vi snakker e-mailadresser og den er faktisk en af de billigere domæneendelser.
Når du har trykket på “Bestil” skal du så trykke “Bestil webhotel” for at bestille et bronche webhotel.Det er nødvendigt at have et webhotel, fordi det er her alle dine e-mails bliver lagret. Du kan kun nøjes med “kun domæne” hvis du har et webhotel i forvejen.
webhotel
Herefter går du igennem guiden, hvor du indtaster dine informationer og betalingsinformationer. Du får også lov til at betale for det første år med domæne og webhotel med det samme.
Er det et DK-domæne, skal det bagefter aktiveres. Her får du en e-mail fra DK-hostmaster, hvor de nøje skriver hvordan du gør. Er du i tvivl kan du bare spørge i forummet. Er det et andet domæne end .DK, bliver det aktiveret med det samme.
Herefter kan du logge ind på din Unoeuro konto, hvor du så går ned og trykker på e-mail knappen.
Unoeuro-kontrolpanel
Så trykker du på “Opret ny e-mail konto” for at oprette en ny e-maladresse. Du indtaster bare den ønskede e-mailadresse, dvs. hvad der skal stå foran @, samt password og trykker på “Opret e-mail konto”.
Og så er du klar til at bruge din e-mail. Du kan med det samme tilgå din webmail fra denne adresse. Skal du have et e-mailprogram til at hente dine mails, skal du bruge indgående server mail.unoeuro.com og udgående server asmtp.unoeuro.com. Brugernavn er din e-mailadresse.
Jeg håber denne guide viste dig hvordan du kan få din helt egen e-mailadresse. Det vil jeg opfordre alle til at gøre. Det er meget mere personligt og seriøst, og det er faktisk ret billigt.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x