.DOCTOR – domænet til læger

Domæneendelsen .DOCTOR var en af de gTLD der indtil videre ikke er blevet til noget. De blev nemlig stoppet undervejs af EU kommisionen.

Lige nu kommer der masser af nye gTLD ud, så man altid kan finde netop det domæne du ønsker. Det betyder at man nu også kan købe .email, .one, .xyz, .mom, .sucks – ja det er faktisk kun fantasien der sætter grænsen.
Et af de gTLD der var på vej, var .DOCTOR. Meningen var at det skulle være en domæneendelse til sundhedsindustrien. F.eks. kunne en alment praktiserende læge så få domænet hansen.doctor, så patienterne let kunne finde hans hjemmeside. De havde hele tre ansøgere, men ansøgningen er nu sat på karantæne af ICANN.
Meningen er at man skulle dokumentere at man var kvalificeret til at kunne købe et .DOCTOR, før man fik lov. Det kunne f.eks. være at man skulle dokumentere at man var læge. Dette skyldes især en bekymring om at .DOCTOR bliver anvendt af personer der ikke havde ret til at bære titlen. Dette kan nemlig anvendes til svindel, hvor en udgiver sig for at være læge, men faktisk ikke er det.
Dette har fået kritik af nogen, da ICANN ikke stiller samme krav til f.eks. .LAWYER, .ATTORNEY, .DENTIST eller .SURGERY. Vi afventer stadig nyt fra ICANN, om hvorvidt .DOCTOR vil blive frigivet i fremtiden.
Hvad synes du? Bør ICANN frigive .DOCTOR?

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x