Microsoft integrerer Linux mere og mere i Windows 10

WSL nu også med egen linuxkerne og snart mulighed for at køre linuxapps direkte i Windows 10. Microsoft integrerer linux mere og mere i Windows.

Næste version af WSL er udkommet (WSL 2). En af nyhederne er at Windows nu har indbygget sin egen linuxkerne. Hvem ville have troet det?

Snart vil Microsoft også integrere sin egen X server, så det bliver muligt at køre linux GUI apps direkte i Windows 10. Nøjagtig som hvis det var en helt almindelig Windows apps. De får også adgang til grafik med en DirectX driver fra Microsoft.

Men hvorfor nu det?

Det spekuleres der meget i, men det er smart af Microsoft at gøre det muligt at køre linuxprogrammer i Windows, fordi det gør jo Windows til det mest kompatible OS.

Forestil dig det omvendte. Hvis man let kunne køre Microsoft Office og Adobe programmerne i linux. Det ville gøre det meget lettere for mange at skifte til linux.

Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig nyhed for linux. Det kan jo være at det får flere udviklere til at udvikle deres programmer og spil i linux, når nu Windows også kan køre dem.

Jeg synes det er positivt når kompatibiliteten mellem linux og Windows øges, uanset om det sker i linux eller Windows. Nu mangler vi bare at kunne læse linuxfiler og filsystem direkte i Windows.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x