Joomla 4 Beta 2 frigivet – Joomla 4 snart på vej?

Beta 2 versionen af Joomla 2 er netop frigivet. Men ingen ved hvornår vi kan forvente at den endelige version udkommer.

I slutningen af juni udkom betaversionen af Joomla 4. Vi har efterhånden ventet på Joomla 4 i mange år, så det er fint der sker noget. Men udviklingen af Joomla ser lidt ud til at være gået i stå, og tilsyneladende ved ingen hvornår den næste version kommer.

Joomla er verdens 2. største CMS. Næst efter WordPress, der ser udvtil stort set at have taget hele markedet. Det forklarer nok også den langsomme udvikling af Joomla, fordi udviklerne er gået over til WordPress.

Joomla var ellers et rigtig godt CMS, og faktisk mit foretrukne før i tiden. Årsagen til dette er at det er nemt at styre hver eneste detalje på din hjemmeside i Joomla. Indlæringskurven til Joomla er dog lidt stejlereend til WordPress.

De nye Joomla 4 skulle indeholde et nyt standardtemplate, og så skulle en del i både backend og frontend være opdateret, så det er mere intuitivt og hurtigt. Om opdateringen af extensions og selve Joomla kommer til at være lige så nemt som i WordPress ved jeg ikke, men jeg tænker det er en af krumtapperne til Joomlas popularitet.

Jeg glæder mig til at Joomla 4 bliver endelig frigivet, og så skal jegnok få det ordentlig afprøvet.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x