Snart lanceres Joomla 4 – Det andet mest populære CMS

Snart lanceres Joomla 4 – Det andet mest populære CMS

De fleste kender sikkert WordPress, hvis man har en hjemmeside eller blog. Men kender du også det andet mest populære CMS Joomla? Snart er Joomla 4 på vej og her er nyhederne.

Når der skal vælges et CMS til at lave en hjemmeside af, vælger mange WordPress. Men der findes faktisk mange andre CMS, som er rigtig gode. Den anden mest populære, lige efter WordPress, er Joomla. Den er gratis ligesom Joomla, og med den kan du lave en fin avanceret hjemmeside.

Indlæringskurven ved Joomla er en smule mere stejl, end ved WordPress. Men på mange måder er Joomla et mere avanceret system, hvor du kan justere mange ting omkring din hjemmeside. Nu er version 4 på trapperne, og her venter vi en større opdatering.

Når du skal publicere en artikel i Joomla, har du hidtil kunnet vælge mellem Published, Unpublished, Archived og Trashed. I Joomla 4 bliver det lettere at justere dette, så du får et wordflow der passer perfekt til din hjemmeside.

Installationen af Joomla 4 har også fået en overhaling, så en er blevet meget hurtigere. Og så er både frontend og backend userinterface blevet opdateret, så det er blevet mere moderne.

Hvis du har brugt Joomla i gamle dage, ville du dengang sikkert foretrække WordPress, fordi opdateringen af dit CMS her foregik automatisk ved blot et klik. Men her er Joomla altså også kommet godt med, og i dag kan du ligeledes opdatere den automatisk.

Vi ved endnu ikke hvornår Joomla 4 bliver udgivet, da den endnu er under alfa testing. Men det bliver spændende at se resultatet når det kommer.

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Skriv et svar

%d bloggers like this: