Hvad er kviklån?

Kviklån er en type lån, hvor du betaler rigtig meget for at låne et lille beløb i kort tid. Den er en meget dyr type lån, som de seneste år er vundet tiltagende frem.

Kviklån kaldes også for SMS lån, Mikrolån og Minilån. Det er betegnelsen for lån op til typisk 25.000 kroner, som kan optages på under et kvarter og udbetales med det samme. Der er altså ikke samme betænkningstid som hvis du optager et lån i banken.

Dette kan kun lade sig gøre fordi det drejer sig om så små beløb, fordi ellers ville man ikke kunne kreditvurdere kunderne forsvarligt inden.

Jeg har forsøgt at samle en liste over nogle af de kviklånsfirmaer der findes i Danmark her. Du kan her også se hvor mange der tjener penge på ikke at låne penge ud, men blot at henvise til folk der låner penge ud. Disse kaldes også for affiliatefirmaer, og der er efterhånden mange af dem, hvis blot du laver en simpel søgning på Google.

Der blev fra 1. januar 2017 indført en regel om, at en person der ansøger om kviklån skal vente 48 timer før lånet kan gå igennem. Altså en slags tænkepause, hvor mange måske ville fortryde lånet. Dette har flere af kviklånsfirmaerne dog omgået ved at konvertere kviklån til kvikkassekreditter, der i praksis er det samme.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x