Husk at tjekke om Kviklånets renter er blevet indberettet

Hvis du har optaget et kviklån, så husk at kontrollere om firmaet også har indberettet renteudgifterne til Skat. Ellers kan du ikke trække renterne fra i Skat.

Når du betaler renter på et lån, kan det trækkes fra i Skat. Dette sker automatisk, fordi banker og finansieringsselskaber indberetter til Skat hvert eneste år, hvilke renteudgifter der er tilskrevet. Men nogle af de mindre lånefirmaer har ikke altid styr på indberetningen, så kontroller om de har indberettet det du har krav på.

Det gør du ved at logge ind på Skat.dk, og så vælge “Skatteoplysninger” i toppen. Vælg nu det rigtige år – i dette tilfælde for eksempel 2018 der er sidste år. I venstre side vælger du så det punkt der hedder restgæld og renteudgifter.

Her skulle der så gerne komme en liste med alle de gældsposter du har, samt de renteudgifter der har været gennem året. Denne liste skulle gerne være ajourført marts året efter, så den er klar til Årsopgørelsen. Dvs. for 2018 skulle der gerne være styr på dette omkring 1. marts 2019.

Hvis dine renteudgifter ikke fremgår her, så kontakt lånefirmaet, for at få en forklaring. Se om de selv kan indberette dem, og hvis dette ikke kan lade sig gøre må du indberette dem og så kunne dokumentere det.

Hvis du har oplevet et lånefirma, der glemmer at indberette renterne til Skat, så skriv en kommentar nedenunder. På den måde kan du advare andre mod at tage lån i det firma, eller tjekke bedre efter på deres skatteoplysninger.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x