Ford Explorer – Ny elbil fra Ford der minder om ID.4

En Ford udenpå og en Volkswagen elbil indeni. Det er det du får med den nye Ford Explorer der snart bliver lanceret til markedet.

Ford vil ikke fortælle meget om deres nye elbil, men allerede nu kan du forudbestille den gennem Ford. Det drejer sig om den nye 100% elbil der hedder Ford Explorer. Det er en elbil som er baseret på Volkswagens MEB platform, som også VW ID.4, Skoda Enyaq, Audi Q4 e-tron og Cupra Born er baseret på. Dermed får du i praksis en ID.4 indeni, men som udenpå er designet af Ford og med de velkendte Ford-ting som du kender fra deres biler.

Informationerne er endnu ikke mange, men Ford har dog fortalt at den kan oplade fra 10 til 80% på 25 minutter og at den vil have nok rækkevidde til “at køre forkert og tilbage igen”.

Ligesom Volkswagen og Skoda så vil du også ved købet af Ford Explorer få adgang til et ladenetværk som inkluderer Ionity ladere over hele Europa. De kalder det BlueOval Charge Network og det omfatter over 450.000 ladepunkter i Europa.

Indeni bilen ses en infotainment skærm som måske sidder lidt længere nede end vanligt og som hos Ford Explorer er vendt vertikalt i stedet for. Skærmen er justerbart, så man kan justere den både op og ned.

Længden bliver lidt under 4,5 meter, og dermed bliver Ford Explorer lidt kortere end en VW ID.4. Bagagerummet bliver på 450 L og lægger du sæderne ned får du 1.400 L. Der vil også være en varmepumpe indbygget i bilen.

Nu tænker du nok at Ford fremover ikke vil fokusere på selve elbilplatformen, men i stedet mere på udsmykningen. Men det er ikke meningen Ford vil blive ved med at bruge MEB platformen til deres elbiler. De er allerede igang med at udvikle deres egen platform som skal erstatte MEB platformen. De har kun allieret sig med Volkswagen og brugt deres platform, for at komme hurtigere på det europæiske marked med elbiler.

Den forventede udsalgspris er fra 340.000 kroner. Det skal sammenlignes med en VW ID.4 der koster fra 384.995 kroner, hvorfor Ford Explorer ventes at blive billigere. Vi venter dog nu stadig på vigtig information om hvor stort batteri der kommer med, hvad rækkevidden er, hvad opladningseffekten er og mange flere informationer.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x