ChatGPT på dansk – Prøv det her

ChatGPT kommer til at revolutionere søgemaskinerne med kunstig intelligens. Du kan også bruge den på dansk, se her hvordan.

Kunstig intelligens er ved at udbrede sig på godt og på ondt. De seneste måneder har vi hørt mere om ChatGPT der er en model baseret på kunstig intelligens og som er designet til at kunne forstå hvad du skriver til den og kan generere tekst baseret på hvad du indtaster.

Jeg satte mig for at prøve ChatGPT af, og se om jeg også kunne få den til at svare på dansk. For at prøve ChatGPT går du bare ind på denne hjemmeside og vælger “Try ChatGPT”. Så kommer du ind på en chat, hvor du bare kan stille et spørgsmål eller skrive en opgave, så løser ChatGPT det for dig.

Jeg startede med at skrive på engelsk til ChatGPT og så bare bede den svare på dansk. Det gjorde jeg ved at slutte min sætning med “in danish”. Så jeg skrev fx. “Write an article about electric cars in danish” for at få den til at skrive artiklen du kan se i bunden.

Efterfølgende skrev jeg direkte til den på dansk, og her kan du se hvad den svarede da jeg spurgte om den kunne forstå dansk:

Jeg prøvede at se om ChatGPT kunne skrive en hel artikel på dansk. Jeg bad derfor ChatGPT skrive en artikel om elbiler på dansk. Nederst kan du se resultatet. Det er faktisk skræmmende godt når vi tænker over at det ikke er et menneske der har skrevet det.

Bagefter bad jeg ChatGPT skrive et brev til min søn hvor han forklarer at julemanden ikke eksisterer. Se resultatet her:

Der er ingen tvivl om at ChatGPT kommer til at blive meget udbredt de kommende år. Det vil erstatte søgemaskiner som Google, ligesom Google i sin tid erstattede søgeindexer. Det vil blive integreret i styresystemer, en del software, på hjemmesider og måske oven i købet i biler. Det bliver spændende hvad det kan føre med sig.

Prøv selv ChatGPT og se hvad den kan finde ud af.

Elektriske biler: Fremtidens transport i Danmark

Elektriske biler er ikke længere en fjern fremtidsdrøm, men snarere en realitet, som allerede har taget Danmark og resten af verden med storm. Elektriske biler har revolutioneret transportindustrien ved at tilbyde en mere miljøvenlig og bæredygtig måde at køre på.

I Danmark har elektriske biler vundet stigende popularitet i de seneste år. Den danske regering har været en pioner i at fremme elektrisk transport, ved at give incitamenter til køb af elektriske biler og at installere flere opladningsstationer rundt omkring i landet.

En af de største fordele ved elektriske biler er deres lave CO2-udledning. Elektriske biler udsender langt færre skadelige stoffer end traditionelle benzin- eller dieselbiler, hvilket betyder, at de er mere miljøvenlige og bidrager til at reducere luftforureningen.

Derudover er elektriske biler også mere energieffektive end traditionelle biler, da de bruger den elektricitet, som allerede er produceret, og ikke spilder energi ved at forbrænde brændstof. Det betyder også, at prisen på at køre en elektrisk bil er lavere end at køre en traditionel bil på benzin eller diesel.

Et andet vigtigt punkt er, at elektriske biler er stille og behagelige at køre. Da de er drevet af elektricitet, er der ingen motorstøj, som man normalt oplever med traditionelle biler. Det gør kørslen mere behagelig og afslappende.

Selvom elektriske biler er blevet mere og mere populære, er der stadig nogle udfordringer, som skal tackles. En af de største udfordringer er opladningstiden og infrastrukturen for opladningsstationer. Selvom der er flere opladningsstationer i Danmark nu end for bare få år siden, kan det stadig være en udfordring at finde en opladningsstation på en lang køretur.

Derudover er prisen på elektriske biler stadig højere end på traditionelle biler, selvom det er blevet billigere at købe en elektrisk bil i de seneste år. Men med støtte fra regeringen og en stigende efterspørgsel på elektriske biler kan prisen forventes at falde i fremtiden.

Alt i alt er elektriske biler en spændende og lovende teknologi, som kan bidrage til at reducere luftforureningen og gøre transport mere bæredygtig i Danmark. Mens der stadig er nogle udfordringer, der skal tackles, ser fremtiden lys ud for elektriske biler i Danmark og resten af verden.

Artikel skrevet af OpenGPT
4.3 3 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Poul Johannes Poulsen siger:

Hvor kan man Downloade den Danske Shat gpt til en Windows 10 Pc.???
Dem jeg finder, er kun på Engelsk og Spansk og Tysk, og de kan jeg ikke bruge, da jeg skal og må bruge den Danske, hvor kan man få den Danske henne.???

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x