Er Apple det nye Nokia?

Før i tiden var det eneste mobilmærke der duede til noget Nokia. Så kom Apple og Samsung og stjal hele markedet. Men er Apple nu på vej til at blive det nye Nokia?

En nylig analyse fra IDC viser at Apple nu kun er det tredje største smartphone firma og taber terræn. Samsung har længe været i førertrøjen, mens Apple har kæmpet om 2. pladsen med kinesiske Huawei. Men i det første kvartal af 2019 har Huawei overhalet Apple, så Apple nu kommer ned på tredjepladsen.

Dette sker oven i købet samtidig med at Huawei er i stærk modvind, på grund af anklager om at de spionerer for de kinesiske myndigheder. Alligevel har de en kæmpe vækst i markedsandele.

Men hvorfor taber Apple markedsandele?

Det er et rigtig godt spørgsmål, men jeg har bemærket at hvis vi kigger på de seneste lanceringer af iPhones, så er det kun små forbedringer hver gang. Der er ikke rigtig kommet noget nyt og banebrydende.

Samtidig har Samsung netop lanceret en af de hidtil stærkeste smartphone på markedet og Huawei har den telefon der har det bedste kamera.

Det virker lidt som om Apple har tabt gnisten og den innovative sans. Lidt ligesom Nokia gjorde dengang. Dengang hvor Nokia ikke fulgte med udviklingen, da smartphones brød frem på markedet.

Dengang hvor man nærmede fornemmede at Nokia troede at de kunne sælge Nokia, blot fordi det var Nokia. Man kan få fornemmelsen af at Apple tror de kan sælge iPhones, blot fordi det er en iPhone.

De kommende år vil vise om nedgangen i markedsandele fortsætter. Om iPhones fortsætter med at tabe terræn. En ting er sikkert: Hvis ikke Apple følger med udviklingen og lancerer en ny banebrydende iPhone, der kan konkurrere med de andre smartphones, og så til en ordentlig pris, så vil de fortsætte med at tabe markedsandele.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x