Abdel køber Stram Kurs' domæne

Rasmus Paludans parti Stram Kurs kom for nylig på stemmesedlen til det kommende Folketingsvalg. Nu har tv-værten Abdel Aziz Mahmoud købt deres domæne.

For en uges tid siden fik Rasmus Paludan indsamlet nok underskrifter til at hans parti Stram Kurs kan stille op til Folketinget. Det seneste boost i indsamlingerne af underskrifter skyldes nok især urolighederne der har været i forbindelse med hans demonstrationer.

Samtidig har Stram Kurs udnyttet et hul i loven, således at de omgår den obligatoriske tænkepause mellem at man vælger at støtte et parti og til at man skriver under på det med NemID. Samme finte har Klaus Riskær Pedersen også benyttet, og den går ud på at de har lavet hjemmesiden, så man straks efter man har indsendt e-mailadressen ledes hen hvor man kan bekræfte med NemID.

At der er kommet mere fokus på Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs kan også ses i søgningerne i Google. Nedenunder ses et udklip fra Google Trends, hvor den blå kurve viser søgeordet “Stram Kurs” og den røde kurve viser søgeordet “Rasmus Paludan”. Som det ses er det stort set først for nyligt at der kom opmærksomhed på partiet.

Det er da heller ikke så utænkeligt at partiet kan blive valgt ind i Folketinget. Det tyder i hvert fald de første meningsmålinger på. En måling fra Megafon fra i dag spår at Stram Kurs at få 2,7% af stemmerne, hvilket er over spærregrænsen, så de står til at kunne komme ind i Folketinget.

Til gengæld står Nye Borgerlige til 2,6% af stemmerne, hvilket også er over spærregrænsen, men kan indikere at Stram Kurs måske kan tage Nye Borgerliges chance for at komme ind i Folketinget. Klaus Riskær Pedersen kan formentlig også godt glemme at komme ind i Folketinget, fordi han er jo ikke længere den oplagte joker, for dem der gerne vil stemme på sådan en. Endelig vil Dansk Folkeparti nu også skulle aflevere stemmer til både Stram Kurs og Nye Borgerlige.

Abdel køber deres domæne

Mens Stram Kurs benytter domænet stramkurs.dk, så viste det sig i dag at en anden havde købt domænet stram-kurs.dk, der til forveksling ligner det rigtige domæne.

Det viste sig at være tv-værten Abdel Aziz Mahmoud, der havde købt domæne. Formentlig for at drille Stram Kurs lidt.

Han har så lavet en omdirigering på domænet, så det omdirigerer til Mino Danmarks hjemmeside. En forening der kæmper for minoritetsetniske danskere. På Twitter skriver Abdel at siden tilsyneladende har meget trafik, formentlig på grund af forveksling med partiet:

Angiveligt har de på 7 timer fået en tredjedel flere medlemmer.

Får formentlig ikke lov til at beholde domænet

Selvom det formentlig skyldes lidt drilleri, at Abdel har købt domænet, så får han nok ikke lov til at beholde det.

Stram Kurs kan nemlig indgive sagen til Domæneklagenævnet, der så vil vurdere om Abdel skal have lov til at beholde domænet eller ej. Dette gør de ud fra Domæneloven, og i Domænelovens § 25 står der:

§ 25. Registranter må ikke registrere og anvende domænenavne i strid med god domænenavnsskik

Domæneklagenævnet vil altså tage stilling til om Abdel har overholdt god domænenavnsskik, da han registrerede domænet. Og her tror jeg sagen vil falde ud til Stram Kurs’ fordel.

Selvom det vil lykkedes Stram Kurs at tage domænet tilbage, vil det næppe kunne lade sig gøre før Folketingsvalget. På den måde vil Abdel kunne drille dem lige til efter Folketingsvalget.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x