Bedste Webhoteller i 2019

Her får du et godt bud på de bedste og billigste webhoteller i 2019, hvis du skal have hostet din hjemmeside.

Nu er der gået endnu et år, og jeg plejer jo hvert år at opsummere hvad der er sket på Webhotel-markedet og hvad status er på de bedste webhoteller. Den seneste oversigt lavede jeg i marts 2018, og hvad er der så sket siden da?

Jeg anvender i dag tre forskellige webhoteludbydere – og jeg skifter hurtigt ud, når mit behov ændrer sig eller der kommer et godt tilbud. De tre webhoteludbydere jeg anvender i dag, er Unoeuro, Azehosting og Gigahost. Dem vil jeg lige kort præsentere, og hvad jeg bruger dem til.

Unoeuro – Godt til dig der vil igang

Unoeuro har gennem mange år været mit førstevalg når det kommer til webhoteller – og det er det stadig. Jeg har anvendt dem siden 2012 til mange forskellige hjemmesider, og har altid været tilfreds med dem. De er billige, de er stabile og så har de en god kundeservice.

Da jeg blev kunde hos Unoeuro, kostede det dengang 1,25 euro (1 euro før moms) eller knap en tier for det billigste webhotel hver måned. De seneste år har der dog været en del priskrig på webhoteller, og det kulminerede sidste år i en del overtagelser af webhoteller og at nogle af dem hævede priserne. Unoeuro hævede prisen for deres billigste webhotel til 2,50 euro (2 euro før moms) eller knap en tyver for et måneds webhotel.

Det betyder at hvis du køber et webhotel hos Unoeuro, vil det koste 224 kroner for et år og herudover en oprettelsespris på 112 kroner. Med andre ord kan du altså få en hjemmeside for under 300 kroner inklusiv et domæne. Det er altså stadig meget billigt og i betragtning af det gode produkt Unoeuro tilbyder, er det helt fair.

Hvad får du så i sådan et webhotel? Du får 10 GB plads til din hjemmeside og kan tilknytte alle de domæner du vil. For dit hoveddomæne kan du oprette alle de e-mailadresser du vil og det samme gælder subdomæner. Dette kan du desværre ikke for addon domæner. Du får også gratis HTTPS på dit hoveddomæne. Du får 2 MySQL databaser med til dit webhotel. Får du brug for flere, må du opgradere dit webhotel.

Tryk her for at købe et webhotel hos Unoeuro. Hvis du bruger rabatkoden “T9YPAC” får du 3 måneders ekstra gratis webhotel med i prisen.

Azehosting – Når du har mange domæner

Azehosting har jeg nu været kunde hos i to år. Det er et webhotel som jeg bruger, fordi jeg har mange domæner. Hos Unoeuro kan du tilknytte alle de domæner du vil, men du kan så ikke få e-mailadresser, subdomæner eller hver sin MySQL database til et domæne. Dette kan du kun få til hoveddomænet.

Derfor har jeg udover Unoeuro også Azehosting. Her kan jeg nemlig tilknytte flere domæner, og så kan jeg oprette alle de e-mailadresser, subdomæner og MySQL databaser som jeg vil. Jeg køber bare en mængde plads og hvor mange domæner jeg vil kunne tilknytte.

Den billigste pakke hos Azehosting koster 19 kroner pr. måned, eller ca. 228 kroner for et år. Det kan altså fint konkurrere med prisen hos Unoeuro. Til gengæld koster det ingenting at oprette et webhotel hos Azehosting. Det er altså en fordel.

Azehostings servere ligger i Tyskland, hvor Unoeuro’s ligger i Danmark. Du vil nok hos nogen høre den myte, at det er altafgørende hvor serverne ligger placeret. Afgørende for tiden det tager at loade din hjemmeside. Det er i princippet rigtig nok, men forskellen mellem Danmark og Tyskland er altså negligibelt. Der er mange andre ting der er langt vigtigere for hastigheden på din hjemmeside.

Mange vil nok også vælge Azehosting fordi de også anvender cPanel som deres panel. Det giver dig nemlig fuld kontrol over dit webhotel og er et meget populært panel.

Tryk her for at købe et webhotel hos Azehosting.

Gigahost – Vælg Azehosting i stedet

Jeg har stadig Gigahost og det har jeg haft gennem nogle år. Det koster 39 kroner pr. måned for et webhotel og så kan du have alle de domæner, e-mailadresser, mySQL databaser, subdomæner du vil. Du får 39 GB plads med.

Fordelen ved Gigahost er altså at det er billigt og du får fuld kontrol. Men prismæssigt er det ikke meget billigere end Azehosting, hvor du også har en del kontrol. For dig der har mange domæner, ville jeg altså hellere anbefale Azehosting. Jeg tror derfor også at dette er det sidste år, hvor jeg vil anvende Gigahost.

Endnu en ulempe er at HTTPS stadig ikke er gratis hos Gigahost. Faktisk er det ret dyrt. Og da det både er gratis hos Unoeuro og Gigahost, og at HTTPS nu efterhånden er obligatorisk for hjemmesider, er det ikke et godt valg. Herudover har jeg oplevet en del nedbrud hos Gigahost, hvilket jeg ikke har ved hverken Unoeuro eller Azehosting.

Hvad kan jeg ellers vælge?

Nu har jeg skrevet lidt om de webhoteller jeg anvender lige nu, men gennem tiden har jeg anvendt andre webhoteller som også har et fint produkt.

Jeg har blandt andet anvendt One.com, som jo også er rimelig billige. Det koster 19 kroner pr. måned for et webhotel, ligesom hos Unoeuro og Azehosting. Men du kan kun have ét domæne tilknyttet og kun én MySQL database. Det er et fint produkt, men jeg ville hellere anbefale dig at anvende Unoeuro.

Før jeg fandt Azehosting prøvede jeg også cHosting, og dem kan jeg faktisk også varmt anbefale. De koster 22 kroner for et webhotel, men du får så kun 5 GB plads og må kun have 2 domæner på webhotellet. Det kører cPanel ligesom Azehosting, og du kan selvfølgelig let opgradere hvis du har mere behov. Her får du mere for pengene end hos Azehosting, men til gengæld vil jeg lige nævne, at cHosting faktisk har leveret de bedste svartider blandt alle de webhoteller jeg har afprøvet. Du får altså en hurtig hjemmeside hos dem. Og så er supporten altså bare i top.

Da jeg fik min første hjemmeside helt tilbage til 2008, var Cliche det jeg valgte. Min hjemmeside var dengang kun opbygget i HTML, og her kan du hos Cliche få et webhotel til 1 krone pr. måned. Men så understøtter det altså ikke PHP! Det kan du ikke bruge til noget i dag. Hvis det skal understøtte PHP hos Cliche, så koster det 19 kroner pr. måned. Og du får så kun 2 GB plads og kan ikke styre dit webhotel særlig meget selv, uden at have fat i kundeservice. For mig giver det ikke længere så meget mening, og jeg vil anbefale dig at vælge Unoeuro i stedet.

Jeg vil også lige nævne Webhosting.dk her. Jeg har ikke anvendt deres webhotel, men jeg har købt tonsvis af DK-domæner, fordi de har Danmarks billigste DK-domæner. Men hvis du søger et webhotel er Webhosting.dk altså ikke et dårligt bud. De er virkelig kendte for at være hurtige og mange kunder er tilfredse med dem. Ulempen er at deres panel er lidt svært at finde ud af for en begynder. Her vil Unoeuro være nemmere at komme igang med.

Det er de bedste webhoteller jeg kan anbefale dig, hvis du skal have din egen hjemmeside – eller måske et domæne så du kan få en e-mailadresse med dit eget domæne. Hvis du anvender andre webhoteller, som du kan anbefale, er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x