Webhotel med flere MySQL databaser

Hvis du leder efter et webhotel, hvor du har mulighed for at oprette flere MySQL databaser, så er her et bud på en god webhosting udbyder. 
Der kan være mange grunde til at man gerne vil have mulighed for flere MySQL databaser. Primært er det fordi at man gerne vil have flere websider på samme webhotel, f.eks. flere websider der bruger forskellige domæner eller forskellige subdomæner.
I det tilfælde kan man egentlig godt klare sig med kun én MySQL database, hvor man så bare angiver et præfix foran alle tabeller. Men hvis man gør det ved mange websider, kan phpMyAdmin godt gå hen og blive meget langsom. Det bliver derfor nemmere at have med at gøre, hvis du har én MySQL database pr. projekt.
Meebox er en rigtig god webhotel udbyder der netop understøtter flere MySQL databaser. Hvis du køber et webhotel hos Meebox, kan du altså oprette, omdøbe eller slette alle de MySQL databaser som du har lyst til, når bare du holder dig inden for den lagerplads du har købt. Og har du brug for mere lagerplads, kan du altid opgradere dit webhotel.

Opret ny MySQL database

Når du har købt et webhotel, logger du ind på dit cPanel, der er administrationspanelet hos Meebox. Her går du så ned til det afsnit der hedder “Databaser”. Her kan du så vælge “MySQL-databaser”.
cPanel-MySQL
Her tilføjer du bare en ny database ved at udfylde dit ønskede navn til din nye database. Når den er oprettet skal du også oprette en MySQL bruger. Dette er det login du skal bruge til phpMyAdmin og i dine scripts. Du skal oprette en bruger ved at indtaste navn og password og klikke på “Opret bruger”.
Når du har oprettet en bruger, skal du herefter tilknytte denne bruger til din nye database. Vælg bruger og database og herefter “Tilføj” for at knytte brugeren til databasen.
Så for at opsummere, skal du altså have følgende ting, for at oprette en ny MySQL database hos Meebox:

  • Oprette en MySQL database
  • Oprette en bruger (eller anvende en allerede oprettet bruger)
  • Tilknytte bruger til database

Har du flere spørgsmål til hvordan du håndterer MySQL hos Meebox, er du velkommen til at skrive dem i en kommentar.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x