Anbefaling af god webhosting 2016

Når man skal have en hjemmeside, skal man også finde et sted hvor man kan få webhosting, dvs. det sted hvor selve hjemmesiden skal ligge. Her kommer jeg med anbefalinger, fordele og ulemper på forskellige webhosting selskaber jeg har prøvet. Har du nogle anbefalinger er du velkommen til at komme med dem i kommentarerne. 
Jeg har prøvet mange forskellige webhosting firmaer, da jeg har en del hjemmesider og derfor hyppigt skal bruge webhosting. Hvilken webhosting firma man skal vælge afhænger selvfølgelig en del af ens behov, men i denne anmeldelse tager jeg udgangspunkt i at man blot har en mindre hjemmeside, man har behov for hosting til.
Siden denne artikel oprindelig blev skrevet har jeg også prøvet flere webhotelfirmaer af, og skrevet en opdateret artikel, som du kan finde her.

Unoeuro

Hvis du spørger folk om hvilken webhost de vil anbefale, vil de fleste sige Unoeuro. Unoeuro er en af Danmarks billigste, mest stabile og bedste webhosting firmaer vi har i Danmark. Det er også her at jeg har de fleste af mine hjemmesider.
Unoeuro har flere webhoteller, hvor det kun er mængden af plads der er forskellen. For langt de fleste er et Bronche webhotel tilstrækkeligt til deres hjemmeside. Her får du 5 Gb plads til 9,33 kr. pr. måned.
Hvis du har din hjemmeside hos Unoeuro kører det ALTID stabilt. Jeg har aldrig prøvet at hjemmesiderne hos Unoeuro var nede eller langsomme.
Supporten hos Unoeuro er rigtig god. Man skriver blot en forespørgsel i deres supportsystem og får som regel svar inden for et par timer.
Trafikken hos Unoeuro er i princippet ubegrænset. Det er der dog i praksis ikke noget der hedder – og hos Unoeuro bliver ens hjemmeside midlertidligt blokeret hvis det kræver for meget CPU. Dette sker dog ikke for de fleste hjemmesider, men jeg har dog prøvet det en enkelt gang før.
En fordel ved Unoeuro er at du kan have så mange domæner tilknyttet dit webhotel som du vil. På den måde kan du have mange hjemmesider til det samme webhotel. Dette er en fordel for dig der har mange hjemmesider. Se i øvrigt også lidt om hvorfor jeg anbefaler Unoeuro, fremfor Gratisdns.
En ulempe er dog at du kun får e-mail med til det ene domæne der er det primære på dit webhotel. De andre kan du ikke anvende e-mail for. Du kan dog ganske vist købe en udvidelse med e-mail – men det koster i praksis det samme som et webhotel. For mange betyder det dog ikke så meget, da man ikke nødvendigvis har brug for e-mail til alle ens domæner.
Herudover får du også kun én MySQL database til dit webhotel. Det betyder at alle dine domæner skal dele samme MySQL database. Dette kan både være uhandy og det kan være sværere at skulle tage backup.
Unoeuro har deres eget udviklede kontrolpanel og er meget let at begynde med. De har en del CMS der kan installeres via 1-click-installering.
Unoeuro vil være det rigtige valg for langt de fleste og jeg kan varmt anbefale dem.
Gå til Unoeuro’s hjemmeside

Meebox

Obs. Meebox er fra januar 2017 overtaget af Unoeuro. Hvis du leder efter et webhotel der ligner Meebox og har cPanel og Let’s Encrypt kan jeg anbefale cHosting, som jeg også har testet. De er stabile, har en god pris, høj fleksibilitet, god support, backup og har cPanel og Let’s Encrypt.
Meebox er også en de webhosts jeg har anvendt. Jeg faldt i sin tid for det at man også kunne få e-mail til alle de domæner man havde tilknyttet sit webhotel – noget man ikke kunne hos Unoeuro. Herudover havde Meebox også muligheden for at man kunne anvende flere domæner til sit webhotel.
Det kan man ikke længere (på det billigste webhotel). Meebox ændrede nemlig tidligere på året prismodel, så det billigste webhotel nu kun inkluderer ét domæne. Det er en stor fejlstrategi efter min mening, der vil afholde mange fra at vælge dem.
Årsagen til de gjorde det, er dog at det har sin pris når man tillader flere domæner på et webhotel. Mange vil nemlig så forvente at de har ressourcer til en masse hjemmesider, selvom de kun har et webhotel. Men det har man i praksis ikke, så man bør selvfølgelig altid tænke sig om før man propper for mange domæner på samme webhotel. Men det afhænger jo af hvor meget trafik man har på hvert domæne, og hvis blot man har mange domæner med lav trafik vil det jo ikke gøre noget at man har mange.
Selvom jeg kun har haft to domæner på et webhotel fra Meebox, synes jeg stadig at jeg har oplevet at Meebox har svigtet en del på hastigheden af hjemmesiderne. Ikke bare mine hjemmesider, men også deres eget webmail system. Det er lidt en skuffelse.
Efter deres nye prismodel tilbyder de nu et webhotel til 9 kroner pr. måned (næsten lige så billige som Unoeuro). Du får så kun mulighed for at have 1 domæne tilknyttet, men til gengæld får du 10 Gb plads.
Meebox er lidt sværere at starte med end Unoeuro, fordi kontrolpanelet i Unoeuro er mere enkelt. Meebox anvender dog cPanel der også er et relativt enkelt system. Her får du også muligheder for at installere mange PHP scripts og CMS via deres 1-click installering.
Deres support er rigtig god – der er svar i løbet af et par timer. De holder sig også meget aktive til at besvare spørgsmål på forskellige forums rundt omkring.
Gå til Meebox’ hjemmeside

Gigahost

Gigahost er ikke nogen jeg endnu har prøvet – men dem skal jeg meget snart anvende som host. De har nemlig umiddelbart et bedre produkt end Unoeuro har. Udover at de har ubegrænsede domæner (som Unoeuro) tilbyder de nemlig også ubegrænsede e-maildomæner og ubegrænsede MySQL databaser. Og det er simpelthen meget fristende.
Hos Gigahost køber man nemlig bare den webplads du har brug for. Så kan du tilknytte alle de domæner du har brug for og tilknytte e-mailadresser og MySQL databaser til dem efter behov.
Et webhotel hos Gigahost koster 29 kroner pr. måned for 35 Gb – det er ganske vist mere end Unoeuro men har man mange hjemmesider er det intet problem fordi du får tilsvarende mere plads.
Nu har Gigahost nogle rygter og nogle har dårlige erfaringer med dem, udfra hvad jeg kan læse forskellige steder. Umiddelbart er disse dårlige erfaringer ca. 3-4 år gamle, så jeg ved ikke helt hvor aktuelle de er. Kritikken lyder typisk på at de ikke svarer via support, er ofte nede og lukker hjemmesider uden varsel hvis de bruger for mange ressourcer.
Jeg har været i kontakt med deres support og de svarede inden for en time, så umiddelbart kan jeg ikke se noget problem med supporten. Mht. nedetid hører jeg lige så gode erfaringer på at det kører på skinner. Og mht. at de lukker hjemmesider hvis de kører med for mange ressourcer, påstår Gigahost selv at det har de aldrig gjort. Så jeg tror ikke man skal lytte så meget efter de rygter.
Gigahost har deres eget udviklede kontrolpanel, der er let at finde ud af og hvor du kan styre de fleste ting. De har dog ikke 1-clickinstallering, hvilket er en ulempe.
Gå til Gigahost’ hjemmeside

One.com

One.com er en af de mest populære webhosting firmaer. Dette skyldes især at deres kontrolpanel er meget nemt at finde ud af og de har også 1-clickinstallering. For mange nybegyndere er One.com et godt valg.
Deres billigste webhotel koster 14 kroner pr. måned for 15 Gb plads. Til gengæld får du så kun mulighed for at have et enkelt domæne tilknyttet dette, hvilket kan gøre One.com dyrt for nogen der har mange domæner.
Deres webmail er meget elegant og ikke kun Roundcube som de fleste andre udbydere anvender.
One.com er meget professionelle og et oplagt valg for nybegyndere – men på længere sigt vil jeg anbefale Unoeuro i stedet.
Gå til One.com’s hjemmeside

Cliche webhosting

Cliche webhosting var det første webhosting firma jeg anvendte. De var dengang det billigste og et godt anbefalet webhosting firma.
Det er de ikke helt i dag og andre firmaer har også flere features end Cliche Webhosting. F.eks. har Cliche Webhosting ikke 1-clickinstallering. Herudover kan en del ændringer i dit webhotel ikke gennemføres direkte via kontrolpanelet, men kræver kontakt med supporten.
Det billigste webhotel de har koster 14 kroner pr. måned (hvis det skal understøtte PHP). Her får du 1 Gb plads, op til 20 e-mailadresser og ubegrænsede subdomæner. De har altså ikke ubegrænsede domæner eller e-mailadresser.
Det skal dog siges at de har en okay support og hjemmesiderne kører okay hurtigt på disse webhoteller. Prismæssigt kan de bare ikke konkurrere med andre udbydere og det er egentlig derfor jeg ikke bruger dem så meget mere.
Der er dog en lille finte. Hvis du har et domæne, hvor du ikke har brug for en hjemmeside, men blot få e-mailadresser kan du vælge at købe et mailhotel hos Cliche Webhosting.  Det koster kun 1 krone pr. måned – dvs. 12 kroner pr. år og så får du 5 e-mailadresser, en alle de mailalias du har brug for.
Gå til Cliche Webhostings hjemmeside
Kender du til flere webhosting firmaer som du har anvendt? Så er du velkommen til at komme med en anbefaling i kommentarerne. Nu har du i hvert fald hørt lidt om dem jeg har erfaringer med.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x