Ubegrænset trafik – hvad betyder det egentlig?

Når man skal vælge en god webhost, er trafik en af de tekniske data man skal kigge efter. Af og til får man tilbudt “ubegrænset trafik” – men hvad er det egentlig?
Trafik er faktisk en af de vigtige parametre at kigge efter – specielt hvis den hjemmeside du har tænkt dig at lave skal kunne få mange besøgende. Hvis der er begrænsninger på trafikken kan dette betyde at du mister besøgende og dermed kunder. Så det kan gå hen og blive meget dyrt.
Hvis der er begrænsninger på trafik på det webhotel du vælger, er der forskelle i hvilken konsekvens det får. Hos nogle blokerer de simpelthen for besøgende, så du ikke får flere. Hos andre gør de forbindelsen så langsom, så det ikke kan lade sig gøre at få flere besøgende. Dette kan gå ud over din søgemaskineoptimering og give dig en lavere placering på Google. Endelig er der nogen der så bare kræver du opgraderer dit webhotel.
Her finder du en liste over fordele og ulemper ved forskellige webhoteller.

Unoeuro

Unoeuro er en af de største og billigste udbydere af webhoteller. De tilbyder også det der hedder “ubegrænset trafik” eller “fri trafik”. Men faktisk er det ikke helt sandt, fordi der er begrænsninger.
Hos Unoeuro hedder det sig nemlig at du kan køre alt den trafik du ønsker, MEN du må ikke belaste deres servere, så det går ud over andre kunder.
Hvis du allerede har et webhotel hos Unoeuro, kan du faktisk se hvornår du har ramt loftet. Dette kan du gøre ved at logge ind på kontrolpanelet og vælge det punkt der hedder “Ressourceforbrug”. Her kan du blandt andet se en historisk graf over CPU-forbruget og hvornår du har ramt loftet.
På nedenstående side, kan du se at den rammer loftet ofte, hvilket ikke er så godt. Hvis CPU belastningen når den viste grænse, vil din side begynde at svare langsommere, så den ikke overskrider grænsen – og dette betyder tab af besøgende og dårligere søgemaskineoptimering pga. en mere langsom side.
CPU
På samme måde kan du også se grafer for f.eks. hukommelsesforbrug og om du her har ramt loftet.
Hvis du ofte rammer loftet, skal du overveje at skaffe et webhotel med mere trafik, etablere caching på din side og evt. se om din kode kan skrives mere hurtigt og rent.
Husk også at belastningen hos Unoeuro tæller pr. webhotel. Så har du en masse subdomæner eller måske addon domæner, så er det den samlede belastning der tæller.
En anden ulempe ved Unoeuro er at hvis belastningen bliver meget højt, så deaktiverer de faktisk din side!

Meebox

Meebox har en anden model for trafik end Unoeuro. Deres trafik er målt i antal GB og det er en mere sikker og simpel måde at måle trafik på – i hvert fald i forhold til den usikkerhed der er i Unoeuro’s definition.
Deres mindste webhotel tilbyder 100 GB trafik pr. måned, hvilket er mere end nok til de fleste hjemmesider. Har man brug for mere, kan man blot opgradere til en højere mængde trafik.
Hvis du logger ind på din Meebox konto, vil du kunne se hvor meget trafik du har brugt i den måned. Hvis du bruger for meget trafik vil Meebox nok kontakte dig og snakke om du ikke lige skal have opgraderet til et webhotel med mere trafik. Altså en lidt mere fredelig måde at ramme trafikloftet på.
Meebox-trafik
Dette synes jeg er en stor fordel ved Meebox fremfor Unoeuro. Ved Unoeuro kan du risikere at have en hjemmeside der bare kører for tungt og dermed deaktiveres af Unoeuro. De vil så bede dig om at rette fejlen, men dette kan koste mange penge og du kan miste mange kunder i mellemtiden. Hos Meebox vil du blot kunne opgradere til en større pakke.

Gigahost

Gigahost påstår også at de tilbyder ubegrænset trafik. De skriver også at de aldrig har blokeret en hjemmeside for at bruge for meget trafik. Alligevel synes jeg at have hørt rygter om det modsatte.
Det er selvfølgelig godt hvis det er sandt at de tilbyder ubegrænset trafik, men jeg ville nok være usikker omkring det.
Hvis du har Gigahost og har nogle erfaringer her, er du velkommen til at skrive om dem i en kommentar.

One.com

One.com skulle efter sigende også tilbyde fri trafik. Er der nogen der mon har nogle erfaringer her?

Hvem vil jeg anbefale?

Ofte siger man at ubegrænset trafik blot er et salgsord, fordi det eksisterer reelt set ikke. Om ikke andet er det jo serverens begrænsninger der gælder – og her kan en langsom server betyde dårligere søgemaskineoptimering og dermed en lavere plads i Google.
Derfor kan jeg egentlig godt lide at man har et konkret mål at holde øje med. Her synes jeg især at løsningen fra Meebox er god, fordi du her får et vist antal GB du bare skal holde dig inden for og det er nemt at overvåge. Og overskrider du grænsen kommer der ingen ekstra regning. Så kan du stille og roligt blot opgradere til et andet webhotel.
Så mht. trafik synes jeg at Meebox har den mest elegante løsning. Så har du en hjemmeside, hvor du forventer en del trafik, vil jeg anbefale dem.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x