Ubuntu 20.10 “Groovy Gorilla” – Se nyhederne her

Om få dage udkommer næste version af Ubuntu, som har fået navnet “Groovy Gorilla”. Se nyhederne her.

Næste Ubuntu version er på trapperne. På næste torsdag – den 22. oktober – udkommer Ubuntu 20.10, der har fået tilnavnet “Groovy Gorilla”. I samme omgang er skrivebordsbaggrunden også blevet offentliggjort:

Ubuntu 20.10 er en såkaldt Short-term version (STR), hvilket betyder den vil blive understøttet i 9 måneder. Nogle foretrækker kun at opdatere når der kommer en ny Long-term version (LTS), hvilket sker hvert 2. år, mens andre gerne vil have den nyeste version til enhver tid. Jeg tilhører den sidste gruppe.

Først og fremmest indeholder Ubuntu 20.10 også en opdatering af GNOME, der nu kommer til at inkludere GNOME 3.38. Den indeholder blandt andet opdateringer til app grid’et, hvor det bliver mere fleksibelt og mulighed for at arrangere apps i mapper. Lidt ligesom på din smartphone.

I systemmenuen kommer nu også et link til at genstarte computere, hvilket har været efterlyst i et stykke tid. Du får også mulighed for i indstillingerne at kunne vise batteriprocenten i systemlinjen.

Du kan også med Ubuntu 20.10 lave dit WiFi om til et hotspot, hvor der genereres en QR kode som gør du kan koble op på hotspottet. Endelig kommer Ubuntu 20.10 til at understøtte login med fingeraftryk, hvis du har den mulighed.

Af andre opdateringer kommer Ubuntu 20.10 også til at indeholde version 5.8 af Linuxkernen, og udseendet af Libreoffice er også blevet opdateret.

For at hente den seneste version af Ubuntu den 22. oktober, kan du prøve at køre følgende kommando fra terminalen:

sudo do-release-upgrade -c
5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x