Løsning til skærmen blinker ved Ubuntu på VirtualBox

Jeg installerede Ubuntu 17.10 på VirtualBox, men bagefter installationen blinkede den virtuelle skærm konstant. Læs her hvad løsningen blev.
Jeg installerer ofte forskellige linuxdistributioner på VirtualBox, for at kunne afprøve dem lidt. I dag installerede jeg Ubuntu 17.10 på VirtualBox 5.2.8, men bagefter blinkede skærmen konstant. Jeg prøvede at genstarte og øge mængden af grafik-RAM, men det nyttede ikke noget.
Senere fandt jeg dog en løsning der virkede. Jeg loggede ud, og valgte så tandhjulet, for at skifte Display Server. Her skiftede jeg så Display Server fra “Ubuntu” til “Ubuntu on Xorg” og det hjalp. Da jeg loggede ind igen holdte skærmen op med at blinke.

Xorg er den gamle Display Server som Ubuntu brugte, mens den nye standard Display Server hedder Wayland. Det er altså Wayland, der er valgt som standard og tilsyneladende den der får skærmen til at blinke. Ved at skifte tilbage til Xorg, holder blinkeriet op.
Hvis ikke dette havde hjulpet ville jeg have ledt efter nogle proprietære grafikdrivere, som jeg kunne installere. Men dette var altså ikke nødvendigt her.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x