GNOME 3.38 “Orbis” er frigivet

Nyeste version af desktopmiljøet til Linux GNOME er udgivet. Se nyhederne her.

GNOME er et af de mest anvendte desktopmiljøer i Linux. For eksempel er det GNOME der anvendes i Ubuntu. Nu er der kommet en ny version af GNOME. Det er version 3.38 der har fået navnet “Orbis” og som er inkluderet i den kommende Ubuntu 20.10.

Den nye version er blevet hurtigere og stabil, og så har GNOME også opdateret designet, også på nogle ikoner. I indstillingerne får du muligheden for at tilføje en batteriprocent til systemlinjen, lige såvel som der nu er kommet et link til at genstarte computeren i systemmenuen.

De har opdateret app grid’et i GNOME, så det er mere fleksibelt. Du kan selv omarrangere ikonerne, og endda tilføje apps i mapper. Ligesom du kender fra din mobiltelefon.

Endelig er der også tilføjet understøttelse af login med fingeraftryk, hvis du har en fingeraftrykslæser. Og så har GNOME startet så småt med forældrekontrol, så du kan styre hvad dine børn får adgang til.

Der er også kommet muligheden for at lave et WiFi hotspot, som du så kan dele med andre enheder i huset. Lidt som du også kender med mobiltelefoner.

GNOME’s egen browser GNOME web er blevet opdateret, så du ikke efterlader så mange digitale spor. Det er dog formentlig ikke denne nyhed de fleste glæder sig til, i og med GNOME web nok ikke bruges af så mange. Du kan i GNOME web nu også blokere for at videoer og lyd afspilles automatisk. Du kan også importere passwords og favoritter fra Google Chrome.

Se også en video med alle nyhederne nedenunder:

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x