Hør musik fra smartphone på bilradio

Her er nogle forskellige muligheder for at kunne overføre lyden fra din smartphone til din bilradio, så du kan høre musik fra din smartphone på bilens højtalere.

Nyere bilradioer har ofte gode muligheder for at du kan koble din mobiltelefon til din bilradio, og så høre musik fra din mobiltelefon på bilens højtalere. Det foregår som regel via bluetooth. Men ældre bilradioer har ikke nødvendigvis dette indbygget, og hvad gør man så? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Grunden til det kan være anvendeligt at kunne koble din smartphone til din bilradio, er fordi du så kan høre musik fra din smartphone på bilens højtalere. Du kan altså for eksempel starte musik på Spotify eller Youtube Music på din mobiltelefon, og så få lyden ud gennem højtalerne. Endelig er der jo også mulighed for at du kan tale trådløst på din mobil i bilen, hvis nogen ringer.

Brug et Jackstick

En af de mest simple muligheder for at få lyden overført, er at bruge et jackstick. Det er det lille stik, som også bruges til at sætte en høretelefon til din mobil. For at kunne bruge denne løsning, skal der dels være en jackstik indgang på din mobiltelefon og dels være en jackstik indgang i din bil, hvilket mange biler har. Ofte skal du så sætte din bilradio på AUX kanalen, for at kunne høre lyden. Et jackstik der kan forbinde mobiltelefonen og bilradio koster typisk omkring 50 kroner. Du skal købe et 3,5 mm jackstik med to han-stik.

Denne løsning overfører udelukkende lyden. Du kan ikke tale håndfrit eller bruge andre avancerede funktioner.

Eksempler:

Brug en FM Bluetooth transmitter

Du kan også bruge en FM Bluetooth transmitter. Det er en enhed, der typisk koster mellem 75 og 200 kroner, og som du sætter i 12V stikket (cigarettænderen) i din bil. Så tænder du den, hvorved der vises en frekvens – fx. 87,5 Hz. Du forbinder så din mobiltelefon til enheden via bluetooth, og du forbinder bilradioen til enheden ved at vælge FM og indstille den på samme frekvens – fx. 87,5 MHz. Så afspilles lyden fra mobiltelefonen på din bilradio, som om det var en radiostation.

Disse enheder har typisk også mulighed for at kunne tage telefonen hvis den ringer. Nogle har indbygget mikrofon, så du kan tale håndfrit, mens andre kræver du bruger mobiltelefonens mikrofon eller køber andet håndfrit sæt. Der er ofte også en USB port, som du kan bruge til at oplade din telefon med.

Eksempler:

Brug en Aux Bluetooth Transmitter

Der findes også nogle transmittere, der i stedet for at sende et FM signal ud, sidder i AUX porten i din bil og sender lyden her ind. Her indstiller du så bare bilradioen på AUX, og kobler din mobiltelefon på bluetooth.

Hvis du har nogle spørgsmål er du meget velkommen til at skrive en kommentar forneden.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x