Tjek hvorfor side er markeret som malware

Google har igennem de seneste år blokeret for hjemmesider der indeholdte malware, så den besøgende blev advaret inden. For dem der ejer hjemmesiderne, kan dette være frustrerende fordi de ikke altid ved hvorfor deres side er markeret. Nu giver Google et nyt værktøj, hvor man kan tjekke en hjemmeside for hvorfor den er markeret som malware. 
Værktøjet hedder Websidestatus i beskyttet browsing. Her indtaster man bare URL adressen og klikker på timeglasset. Så giver Google en status for hvorvidt den pågældende hjemmeside er markeret som malware og hvorfor.
google-malware
Ofte skyldes en malware markering fra Google at der på hjemmesiden findes en form for malware, måske installeret af en hacker. Derfor handler det om at få fjernet dette fra hjemmesiden, og bagefter ansøge Google om at indexere siden igen. Så registrerer de at der nu ikke er malware mere, og fjerner den beskyttede status.
Hvis du ejer en hjemmeside der bliver markeret som malware, vil du med det samme få besked af Google i Google search consol (før Google webmastertools) og i Google Analytics. Dette gør du hurtig kan reagere og fjerne dette malware, så din side kommer op og køre igen.

Sådan ser en blokeret side ud

Hvis Google har fundet malware på din hjemmeside, vil de som sagt blokere den. Herefter vil de vise en besked om at siden indeholder malware, til den besøgende der kommer ind på siden:

  • The Website Ahead Contains Malware
  • Report Attack Page
  • Warning – phising (web forgery) suspected

I selve søgeresultaterne vil du også kunne se følgende besked:

  • Dette website er muligvis blevet hacket
  • Dette website kan beskadige din computer

Når disse beskeder vises på din hjemmeside, er det tegn på at den er blevet hacket. Disse hackere kan have installeret malware i en af filerne på din hjemmeside. Derfor er det vigtig at du får dem fjernet, f.eks. ved at gendanne en backup. Prøv evt. at spørge din webhoteludbyder om de ikke har en backup liggende.
Du kan også se mere om hvad du skal gøre i nedenstående video:

Har du fået din hjemmeside hacket og er i tvivl om hvad du skal gøre? Stil gerne spørgsmål i kommentarerne, så kan det være andre kan hjælpe.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x