EU kommisionen anklager Google's Android strategi

EU kommisionen med Margrethe Vestager i spidsen anklager nu Google for at misbruge sin dominerende Android position. 
Google har nemlig med Android efterhånden fået en monopollignende position. Og den mener EU kommisionen de misbruger til at kvæle konkurrenterne, både inden for Android og på søgemarkedet.
Generelt anklager EU kommisionen Google for at stille betingelser til mobilproducenter, når de skal bruge Android. Betingelserne omfatter bl.a.:

  • at Google kræver de installerer en del af Google’s egne apps på telefonen. Dette mener EU er forkert, fordi konkurrenterne til disse apps så ikke får en chance for at blive valgt af kunderne.
  • at Google kræver de ikke installerer andre søgemaskiner på telefonen end Google.
  • at Google kræver de ikke anvender nogen andre Android versioner, der er afledt af Google’s Android. Android er nemlig Open Source og der findes konkurrenter. Men dem må mobilproducenterne ifølge Google ikke bruge.

EU-google
Hvis ikke Google’s apps og søgemaskine var præinstalleret på telefonen, var det måske nemmere for konkurrenter som Bing, Firefox og lign. at vinde frem. Men det kan de ikke når Google har denne dominerende position.
Google har nu modtaget anklageskriftet og skal så give et svar til EU. Det nye anklageskrift har ikke noget direkte at gøre med mange af de andre sager EU har kørende mod Google. De omfatter bl.a. at Google er anklaget for at misbruge sin dominerende position på søgemarkedet, bl.a. ved at fremme sine egne tjenester og scrape andre hjemmesiders indhold.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x