Nu er det slut med for lave bredbåndshastigheder

I mange år har flere teleselskaber reklameret med én bredbåndshastighed, men leveret langt under. Det skal være slut nu.
Forbrugerombudsmanden har nemlig i dag bedt de tre teleselskaber TDC, Telenor og Telia om at ændre deres markedsføring. Han mener nemlig at de tre teleselskaber har vildledt i markedsføringen af hastighed på bredbånd.
De har vildledt kunderne ved at love dem en hastighed som de ikke kunne få, udtaler forbrugerombudsmanden. Hastigheden har stor betydning for forbrugerne, når de vælger bredbånd. Derfor er det vigtigt, at teleselskaberne giver korrekte oplysninger om den i deres markedsføring.
Dermed lægger forbrugerombudsmanden op til at teleselskaberne ikke bare kan love én hastighed og så levere en lavere hastighed.

Sådan har de vildledt

TDC har på deres hjemmeside givet et tilbud, hvor de har skrevet at der var hastighedsgaranti. Hvad de ikke skrev særlig tydeligt var så bare at ikke alle kunne opnå denne hastighedsgaranti.
Specielt Telias markedsføring, som forbrugerombudsmanden altså kritiserer, er værd at bemærke. De markedsførte nemlig “op til” hastigheder. Men her skal de altså skrive tydeligt at mange ikke ville kunne opnå denne op til hastighed og at det at man brugte den medfulgte router også sænkede hastigheden. Teleselskaber kan altså ikke bare bruge betegnelsen “op til” og så slippe for at oplyse om resten. Telenor havde en lignende markedsføring af “op til” hastigheder.
Forbrugerombudsmanden har udgivet en retningslinje for hvordan man skal markedsføre bredbåndshastigheder. Ifølge dem må teleselskaberne gerne bruge “op til” hastigheder – men så skal minimum 80% af kunderne kunne opnå denne adresse. Herudover skal der også oplyses om en minimumhastighed, der skal være lige så iøjenfaldende.
Se mere fra Forbrugerombudsmanden her.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x