Skal vi stoppe udviklingen af ChatGPT og anden kunstig intelligens?

De fleste er nok blevet forbløffet over hvor god ChapGPT egentlig er. Nu advarer flere om hvad udviklingen kan føre til.

Allerede nu kan ChatGPT bestå eksamener, udarbejde breve og mails og endda bidrage meget til forskningsartikler. I mange tilfælde kan det være svært at se at det ikke er et menneske der står bag. Det fører naturligvis til nogle tanker omkring hvorvidt det kan være en sund udvikling vi er på vej ind i. Kan der være store ulemper og endda farer ved det potentiale kunstig intelligens kan udvikle sig til?

En af de åbenlyse ulemper ved kunstig intelligens er dens evne til at lave fake news. For eksempel blev der for nylig frigivet nogle falske billeder af Donald Trump der blev anholdt. Billederne var skabt af kunstig intelligens, men så overraskende ægte ud. Blandt andet kan tjenester som Dall-E 2 skabe den slags billeder.

Elon Musk og Steve Wozniak har de seneste dage også været ude og advare om faren ved kunstig intelligens, og opfordrer til at sætte udviklingen af kunstig intelligens på pause. Formålet er at udarbejde sikkerhedsprotokoller som sikrer at kunstig intelligens ikke gør mere skade end gavn og kommer ude af kontrol.

Også Europol har været ude med en advarsel mod ChatGPT. Blandt andet fordi man frygter det vil blive brugt til mere kriminalitet. Med kunstig intelligens kan kriminelle hurtigere få ny viden omkring hvordan de begår ny kriminalitet. Phishing mails og hjemmesider vil også uden tvivl blive mere fejlfri og dermed sværere at genkende.

Der er nok ingen tvivl om at Kunstig intelligens kan være svært at overskue og forudsige udviklingen af, og det kan potentielt føre til skadelige anvendelser. Men når det er sagt, så kan man ikke stoppe eller holde pause med udviklingen. Hvis vi forbyder kunstig intelligens og ikke hopper med på vognen, så fortsætter udviklingen alligevel og så er der bare andre der kommer længere fremme end vi er. Det svarer lidt til da man advarede imod sociale medier i starten og hvilke skadelige virkninger de kunne give. Man kan ikke stoppe udviklingen af kunstig intelligens.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x