Google Bard vil snart kunne meget mere end ChatGPT og Bing Chat

Google har ikke i sinde at stå tilbage for ChatGPT og Bing Chat. Snart kommer Google med en række opdateringer der giver konkurrenterne baghjul.

På Google I/O 2023 var der ikke kun nyheden om at Google Bard udvider til 180 lande. Google meddelte også planlagte opdateringer til deres AI chatbot som hedder Google Bard. Og de er ikke småting ift. hvad ChatGPT kan.

Flere har spået at ChatGPT og Bing Chat kunne være Google’s undergang, og det er ingen tvivl om at Google tager konkurrencen meget alvorligt. Derfor gik der på et tidspunkt også en historie om at Google flyttede deres medarbejdere fra Google Assistant projektet til udviklingen af Google Bard. Nu kommer Google så med en lang række opdateringer med nye features som ChatGPT og Bing Chat ikke har. På Google I/O mødet blev ordet “AI” nævnt hele 143 gange, så der er ingen tvivl om at det har fyldt meget på mødet.

En af svaghederne ChatGPT har er at den indtil videre kun har information frem til et tidspunkt i år 2021, og derfor intet ved fra 2022 eller 2023. Her opdateres Google Bard i real-time, og Google Bard har oven i købet adgang til internettet og kan derfor også kombinere det med en søgning og henvisning til hjemmesider. Det kan Bing Chat også.

En af nyhederne i Google Bard er at tjenesten vil blive mere visuel. I stedet for kun at svare med tekst vil den også kunne svare med billeder. Du vil også selv kunne uploade billeder til tjenesten, og på den måde komme med billedinput til Google Bard. Du vil også kunne komme med stemmeinput til Google Bard.

Google Bard vil også få nogle værktøjer til udviklere. Blandt andet vil det være mulig at eksportere kode skabt i Google Bard og der vil være en dark mode udgave af Google Bard.

Det vil snart også være mulig at tilslutte Google Bard til andre Google produkter, herunder Gmail, Docs, Drive og Google Maps. Der vil også snart komme en integration af Adobe Firefly, der vil gøre det muligt at skabe AI billeder.

Så udover at være helt gratis vil Google Bard snart på flere områder kunne mere end ChatGPT. Nu mangler vi bare at Google også udruller tjenesten til Danmark.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x