Lås din dør op med en app

Med Amazon Key kan du låse din dør op med en app. Det er endnu et eksempel på den smartteknologi der blomstrer for øjeblikket.

I de kommende år vil vi se flere og flere smartdevices komme på markedet. Smartteknologien er betegnelsen for produkter der kan styres med en app. For nylig gjorde blandt andet IKEA belysning styret med apps til hvermandseje, og snart kommer der rullegardiner på markedet der også kan styres med din mobiltelefon.

En anden producent der også udgiver flere smartdevices er Amazon. De har for nylig udgivet Amazon Key, hvor låsen til dit hus eller garage bliver indlemret i smartteknologien. Men ville du nogensinde stole på en lås, der kan styres fra en mobiltelefon? De kommende år vil vise os grænsen for hvad vi ønsker indlemret i smartteknologien.

Amazon Key er altså en lås, der kan låses op med en kode ved selve døren. Samtidig kan den låses op med en app på din mobiltelefon. Eller du kan råbe “Lås op” i hjemmet til Alexa, der så låser døren op.

Det vil blandt andet gøre det muligt at låse din dør med mobiltelefonen, hvis du glemte det inden du gik. Eller du kan låse døren op midlertidlig, hvis pakkeposten kommer. Eller hvis dit barn har glemt nøglen, vil du altid kunne låse døren op med din mobiltelefon selvom du ikke er hjemme.

Hvis du bruger rengøringshjælp i hjemmet vil det derfor også være nemmere at kunne give dem adgang, fordi de kan få gæsteadgang. Den adgang vil nemlig lynhurtig kunne fjernes igen, hvis du stopper med rengøringshjælpen. I dag kan du i teorien blive nødt til at skifte låsen på dine døre, hvis rengøringshjælpen stikker af med nøglen.

Med Amazon Key vil du ikke bare med app’en kunne fjernlåse døren. Men du vil også kunne få besked i app’en når døren bliver låst op. Og med et kamera vil du kunne se hvem der kommer ind.

Amazon vil blandt andet bruge teknologien til at aflevere pakker. Så vil buddet i første omgang banke på døren, og hvis der ikke åbnes vil buddet anmode om at få låst døren op. Det gør du så med app’en, hvorved buddet afleverer pakken og døren låser selv igen.

Det lyder smart, men er det sikkert nok? Ville du kunne finde på at udskifte låsene i dit hus med en smartlås?

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x