Her kan du købe Windows XP

Her kan du købe Windows XP

Savner du også Windows XP? Her kan du købe Windows XP, hvis du vil have det gamle styresystem tilbage.

Windows XP var et af de mest populære Windows versioner nogensinde. Den revolutionerede udseendet, så det kom ind i den moderne tidsalder. Den afløste Windows ME, der var baseret på den gamle DOS kerne. I Windows XP byggede Microsoft det forbrugerorienterede Windows på basis af NT-kernen, som også Pro-versionen var bygget på. Det er stadig NT-kernen som danner basis for Windows i dag.

Der var mange ændringer til Windows da XP kom. En af de nye ændringer var, at det ikke længere var besværligt at installere hardware, fordi der fandtes altid en standarddriver i Windows XP. Sådan var det ikke tidligere, hvor man var nødt til at installere driveren med en CD fra producenten.

Det var også her at Windows for alvor blev bygget til at kunne komme på nettet, og hvis man skulle lave et netværk med andre computere var det meget lettere end tidligere.

Mange har elsket Windows XP, og har kun modvilligt skiftet til nyere Windows versioner. Hvis du savner det kan du faktisk købe Windows XP stadigvæk, for eksempel kan du købe en licens til den her til ca. 300 kroner. Få minutter efter kan du downloade Windows XP.

Du kan for eksempel bruge det til en ældre computer, der ikke kan køre nyere Windows versioner. Windows XP kræver nemlig kun en 300 MHz processor (Ja, det svarer jo til kun 0,3 GHz), 64 MB RAM og 1,5 GB harddiskplads. Stort set alle computere vil altså kunne køre Windows XP.

Det bør dog nævnes, at der er ikke længere opdateringer til Windows XP, så hvis du skal bruge den til at gå på internettet bærer du en større risiko for at få virus på den. Men hvis den blot skal bruges til at spille nogle ældre spil eller lignende kan det være en god løsning.

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Skriv et svar

%d bloggers like this: