Kan man stole på Trustpilot?

Nogle firmaers bedømmelser på Trustpilot ser konstruerede ud og ikke helt objektive. Kan vi virkelig stole på de anmeldelser der står på Trustpilot?

Trustpilot har i mange år været en tjeneste, hvor forbrugere kunne gå hen og se hvad andre købere har sagt om en butik, før de selv købte noget. Desuden kunne firmaerne få en Trustpilot score, som indikerer om det er en butik der får mange klager eller om mange anbefaler dem.

Men gennem tiden har jeg også hørt meget dårligt om Trustpilot. Blandt andet har folk sagt, at firmaer kan betale sig til at Trustpilot sletter de dårlige anmeldelser og opregulerer de gode anmeldelser. Jeg ved ikke om det er sandt, fordi jeg har aldrig selv anvendt Trustpilot.

Men for nylig så jeg så en interessant case, der alligevel får mig til at tvivle på om jeg kan stole på anmeldelserne på Trustpilot.

Mai Manniche der ejer smykkebutikken Jewlscph kom nemlig igennem en shitstorm på Facebook, grundet udtalelser af kritiske påstande om COVID-19, som jeg ikke vil komme nærmere ind på. Efterfølgende oplevede hun angivelig en stigning i dårlige anmeldelser på Trustpilot, hvilket hun beklagede sig over på Facebook. Her bad hun 24. juli sine følgere om at lave en anmeldelse af sin forretning både på Facebook og på Google:

En hurtig søgning på Google kan se, at det er ikke første gang at hun har gjort det i forbindelse med en shitstorm, og at hun tidligere faktisk har fået en advarsel fra Trustpilot.

Går man ind på selve Trustpilot og kigger, ser man da også talrige positive anmeldelser, hvor forretningen får 5 stjerner. Nedenunder kan du for eksempel læse en anmeldelse af Anne Hansen fra den 16. august. Det lugter langt væk af en falsk anmeldelse, både udfra hvad der skrives, men også at det er skrevet af en person med et lidt for almindeligt navn og med kun denne ene anmeldelse på Trustpilot.

Jeg har handlet i JEWLSCPH i mange år, og jeg er blevet betjent af Mai, såvel som af hendes ansatte. Det, som kendetegner JEWLSCPH, er kundeservice i særklasse. Deres personlige vejledning og tips til styling værdsætter jeg højt, og hos JEWLSCPH er man aldrig “bare en kunde”. Mai har desuden en fabelagtig hukommelse, hun kan huske, hvad man allerede har købt hos hende, og således inddrages ens tidligere køb i hendes styling råd. Hvad enten man køber en gave til andre eller “bare” til sig selv, pakkes smykkerne altid super flot ind. Én eneste gang, har jeg haft en reklamation på et vedhæng til en halskæde. Det blev klaret fluks og med et smil. Altid en god oplevelse at handle i JEWLSCPH (København).

Kilde: Anne Hansen – Trustpilot Jewlscph den 16/8-2020

Til gengæld kan man se flere negative anmeldelser der er blevet anmeldt af Jewlscph, og står til fjernelse. Noget tyder altså på at Trustpilot hjælper til med at fjerne de negative anmeldelser, men lader en del positive stå. Det er især firmaet her der kan bestemme hvilke der skal blive og hvilke der skal væk.

Derfor er jeg faktisk lidt skeptisk overfor de anmeldelser jeg finder på Trustpilot. Kan jeg virkelig stole på dem?

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

14 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Birthe siger:

Det er da TYDELIGT at det er Mai Manniche selv der har skrevet den anmeldelse 🙂 “Deres personlige vejledning og tips til styling værdsætter jeg højt,” – Jeg må le 🤣

Brian H. siger:

Hvis JEWLSCPH var så populære hos deres kunder, så ville forretningen nok ikke give underskud 10 år i træk!

https://www.bt.dk/kendte/mai-manniches-smykkefirma-har-underskud-for-10-aar-i-traek

Thomas siger:

Kvaliteten af smykkerne fra JEWLSCPH er simpelthen så dårlig, og det minder om noget der er købt på Wish. Kunne aldrig finde på at købe smykker der igen.

Morten siger:

Måske det også skal nævnes, at den shitstorm skyldes at Mai og hendes mor har opført sig som en børnehave. Deres procentregning er til grin, og fyldt med fejl. De kommer med trusler til folk, og har en konspirationsteori rettet mod en Facebookgruppe, som de beskylder for at være en hategruppe, og derfor hænger de alle medlemmerne ud. Gruppen hedder “Anmeld Manniches falske nyheder” netop fordi den handler om de mange falske nyheder både mor og mai spreder.

Marie siger:

Jeg købte engang nogle smykker i Jewlscph i dyre domme hvor jeg bagefter fandt ud af at de også kunne købes på Wish til ingen penge. Det er fup og fiduser med den butik

Kimlund siger:

Jo, men jeg synes, at feminisme dækker mere end “bare” lige rettigheder for mænd og kvinder samt ligeløn. Derfor er det i mit hovede ikke bare noget, man kan definere nemt, hvis det også skal være dækkende. Det er også noget af det, jeg har skrevet om i det lange indlæg

Katrine siger:

Jeg HAR købt et smykke ved dem engang, og den mistede hurtig farven og så meget grim ud. Det er noget billigt lort. Skriver man det på trustpilot bliver anmeldelsen hurtig fjernet, i modsætning til de anmeldelser hvor man bare giver masser af stjerner fordi butikken ikke bruger mundbind under coronatiden

Gitte siger:

Man skal ikke købe smykker der, jeg har hørt det er efterligninger af smykker du kan købe hos Chanti

Hanne Birk siger:

Mai Manniche sælger indiske smykker til 5x den pris du kan få andre steder: “Jeg synes, hun snyder sine kunder ved at prøve at fremstå, som om det er hende, der designer smykkerne, når det i virkeligheden er en indisk producent, der sælger dem til hende billigt, hvorefter hun sælger dem til skyhøje overpriser. De priser, hun tager, er jo rent røveri”

https://www.bt.dk/kendte/beskyldninger-fyger-gennem-luften-mai-manniche-i-smykkekrig

Ellen siger:

Du skal ikke stole på de positive anmeldelser af Jewlscph på Trustpilot. Mai Manniche har selv i en livevideo på Facebook fra den 11. januar opfordret til at man går ind og laver en positiv anmeldelse på Trustpilot. Det bærer en del af anmeldelserne også præg af. Smykkerne er lavet i Indien og sælges langt dyrere end andre leverandører, der forhandler de samme smykker. Og så har både hende og hendes mor en meget hadefuld tone på sociale medier. Jeg ville aldrig handle der nogensinde

Søren Nørregaard siger:

ALLE der overvejer at handle hos JEWLSCPH bør læse denne artikel først:
https://www.berlingske.dk/virksomheder/trusler-chikane-og-klager-mai-manniches-livsvaerk-traekker-et-spor-af

Helle siger:

Både Mai og Vibeke Manniche beskylder medierne for censur. Men de blokere selv folk ved den mindste kritik. Dobbeltmoralen længe leve.

Karen siger:

Kan ikke tage et firma alvorligt, som opfordrer folk til at lave positive anmeldelser på trustpilot. Læser du anmeldelserne på trustpilot, er det også tydeligt, at de anmeldelser kommer fra falske profiler som mai selv har lavet.

emma siger:

Mai har ikke selv designet de smykker, hun har hugget designet fra et indisk firma. Det er billige smykker solgt til en højere pris. Hold jer langt væk fra dem

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x