Huawei forsøger at overbevise forbrugere om at de kan undvære Google Play

Med sponsorerede artikler forsøger Huawei Danmark at overbevise de danske forbrugere om, at de ikke har nogen problemer med at finde apps til deres Huawei telefoner.

Forleden læste jeg en artikel i Alt om Data, hvor der blev malet et meget positivt billede af Huawei mobiltelefoner. Fokus var specielt tilgængeligheden af apps til telefonerne, og her var konklusionen at “Det er intet problem at få adgang til de apps og tjenester du er vant til at bruge, uanset hvilken mobil du kommer fra“.

Blandt andet blev der nævnt muligheden for Phone Clone der let støvsuger dine apps over fra den gamle telefon, for ikke at glemme AppGallery, Huaweis egen appstore, der udvides med flere og flere apps. Alt i alt en gennemgang der efterlader indtrykket af at der ikke er nogen forskel mellem at købe en Huawei telefon i forhold til enhver anden Android telefon.

Det tror jeg er en sandhed med modifikationer. Baggrunden er jo at USA har blokeret for at Huawei har adgang til Google Play i samme grad som andre telefoner. Det gør at man enten skal håbe på at appproducenten til din yndlingsapp også har valgt at publicere den i Huaweis AppGallery, eller at der findes en anden workaround.

Tænk for eksempel på NemID-app’en, MobilePay, eBoks eller måske din netbank app. Er den tilgængelig i samme grad på Huawei telefoner? Kan vi regne med opdateringerne til apps (herunder sikkerhedsopdateringer) kommer lige så hurtigt her?

Når man læser artiklen i Alt om Data, ligner det en betalt artikel. Og sørme når man går op i toppen står der heller ingen forfatter til artiklen, men bare “Annonce”. Det tyder altså på at Huawei har betalt for en artikel i Alt om Data, så det ser ud som om det er Alt om Data der har skrevet den. Dermed kan de nyde godt af den respekt for faglighed der hviler på Alt om Data. I virkeligheden er artiklen mere en slags supportartikel for Huawei telefoner, der nu er kommet i Alt om Data. Jeg bryder mig ikke så meget om den slags artikler.

Tilbage til hvorvidt man kan få sine apps på Huawei telefoner. Det er rigtigt nok at Huawei har gjort et stort arbejde ud af at få apps over på AppGallery, og det bliver spændende at følge med i om det lykkedes. Men det afgørende bliver om de også får de danske kerneapps med, ellers er det en ubrugelig telefon i Danmark.

Og hvad angår Phone Clone, vil jeg være noget skeptisk ved at bruge den. Ganske vist får du en kopi af Android app’en med over på Huawei telefonen. Men du har stadig ikke adgang til opdateringer i Google Play, og du risikerer at stå med en forældet app med sikkerhedsproblemer. Forestil dig NemID app’en hvor du anvender en forældet version, der ikke er blevet opdateret for alle de sikkerhedshuller der er fundet. Nej vel!

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x