Telia advarer mod Huawei mobiler – Se advarslen her

På Telias shop for mobiltelefoner advares der nu mod den situation man kan stå i hvis man køber en Huawei mobil.

Hvis du køber en Huawei mobil kan du risikere ikke at kunne opdatere dine Google apps, såsom Youtube, Google Maps og Gmail. Det advarer Telia nu deres kunder der vil købe Huawei mobiler på deres online shop.

Under hver Huawei mobil i Telias shop skriver de “Information om Huawei mobiler: Beslutningen fra amerikanske myndigheder påvirker samarbejdet mellem Google, Android og Huawei”. Herfra linkes der til en FAQ artikel fra deres kundeservice hvor man kan læse nærmere. Denne FAQ artikel er nu fjernet, men du kan læse den nederst i denne artikel.

De advarer om at du ikke kan få opdateringerne til nogle Google apps, men at du så kan bruge dem i en webbrowser i stedet for. Desuden at Huawei har meldt ud at de vil levere alle sikkerhedsopdateringer, så du skal ikke være bange for at din telefon ikke vil blive opdateret med sikkerhedsopdateringer.

Hvorfor Telia har valgt at fjerne selve FAQ artiklen, skriver de ikke noget om.

Du kan læse den originale FAQ artikel her:

HUAWEI – HVAD SITUATIONEN BETYDER FOR DIG SOM TELIA-KUNDE
Opdateret 20. august 2020

I maj 2019 blev Huawei tilføjet til en “Entity list”, der gjorde at Huawei, i korte træk, ikke måtte bruge komponenter (både hardware og software) fra USA. Heriblandt Google apps og Android sikkerhedsopdateringer via Playstore. Licensen betød at Huawei mobiler og tablets kunne blive ved med at modtage Android sikkerhedsopdateringer via Playstore og software opdateringer på Google apps (såsom Youtube, Google Maps og Gmail).

Licensen udløb d. 13. August 2020 og det betyder, at du ikke vil have mulighed for at modtage software opdateringer på dine Google apps (såsom Youtube, Google Maps og Gmail). Dog vil Google app’en ikke stoppe med at virke med det samme. Er der udfordringer med en Google app, der kræver en opdatering for at blive fixet, kan man altid tilgå web browser i stedet. I forhold til sikkerhedsopdateringer, vil Huawei implementere nye softwareopdateringer, opdateringspakker og fejlrettelser, mens de sikrer kompatibiliteten og overensstemmelsen med de app’s, som mobilen kom med som standard.

Planen for sikkerhedsopdateringerne til Huaweis modeller er tilgængelig på Huawei’s officielle hjemmeside (vær opmærksom på, at det står på engelsk).
Du skal derfor ikke være bekymret for at din mobil eller tablet ikke modtager sikkerhedsopdateringer.

Kilde: Telias hjemmeside
5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x