Google viser sundhed direkte i søgeresultaterne

Google har i de seneste år udvidet deres knowledge graph med masser af informationer. Nu også med mere sundhedsinfo direkte i søgeresultaterne. 

Hvad er Google Knowledge Graph?

Knowledge Graph var noget der blev lanceret af Google i maj 2012. Søgemaskinen kunne nu nemmere forstå og fortolke de spørgsmål som mange stiller i Google, når de søger efter noget. Herudover kunne Google bruge denne forståelse til at vise bokse i søgeresultaterne med svar på disse spørgsmål.
 
Formålet er flere ting. For det første mener Google det er godt for forbrugeren, fordi de nemt og hurtigt får den relevante information. For det andet kan Google holde forbrugeren længere tid på sin egen side.
Det er dog ikke alle der er så glade for Knowledge graph. Med knowledge graph anvender Google også sin indexeringsmekanisme til at “stjæle” indhold fra en lang række sider og placere det direkte i søgeresultaterne. Det betyder mere besøg til Google, men færre besøg til dem der ejer indholdet. Og det er Google der tager annonceindtægterne.

Nu med sundhedsinfo

I februar 2015 lancerede Google så også sundhedsinfo direkte i søgeresultaterne. Hvis forbrugeren søger efter info om en sygdom, viser Google simpelthen alt der er værd at vide om sygdommen direke i søgeresultaterne.
Medical
Og nu udvider Google dette område kraftigt med flere sygdomme. Samtidig bliver det muligt at generere en PDF fil, så man kan tage informationen med til sin læge. Det er nemlig også blevet mere og mere normalt at patienterne selv opsøger information om mulige diagnoser inden lægebesøget.
Sundhedssøgninger er et kæmpe område. 1 ud af 20 søgninger handler om sundhed. Det er også det Google har indset, så nu kan det være at forbrugeren fremover anvender Google i stedet for Netdoktor.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x