Google lancerer erstatning af SMS til Android

Det er hidtil ikke lykkedes for Google at få SMS erstattet med en app, så nu gør de et nyt forsøg. De lancerer en ny erstatning til SMS der har fået navnet Chat. 
SMS er efterhånden en gammel teknologi, og der har i mange år været talt om at erstatte SMS’er med noget mere moderne. Nu er Google begyndt at rulle en ny tjeneste ud til Android telefoner, der har fået navnet Chat, og som skal erstatte SMS i Android telefoner.
Chat understøtter features som gruppechat og videoer. Herudover kan du se når modtageren skriver et svar, og du kan se når en besked er blevet læst. Dette er features som ikke findes i dag ved SMS’er, men som blandt andet er kendt fra diverse messenger apps, som for eksempel Facebook Messenger.
Meningen er at Chat skal integreres i standardbesked app’en der findes i Android. Altså den app du normalt læser SMS’er med. Det vil dog være den enkelte udbyder der skal tilbyde tjenesten, ligesom det for eksempel også gælder for MMS.
En ulempe ved den nye Chat tjeneste er at beskederne ikke bliver krypteret. Det betyder at dine beskeder vil være mere private, hvis du bruger WhatsApp eller Signal Messenger.
Den standard som implementeres med Chat kaldes også for Universal Profile for Rich Communication Services (RCS). Det er netop navnet for den nye standard, der skal erstatte de gamle SMS-beskeder der har været anvendt siden 90’erne.
Hvis modtageren af en Chat besked ikke har Chat implementeret, så vil beskeden blive sendt som en gammeldags SMS. Det svarer lidt til Apple’s beskedservice iMessage, som også konverteres til en SMS for alle, der ikke har en iPhone. Apple har indtil videre valgt ikke at implementere Chat i deres iMessage app.

Google har forsøgt at lancere Messenger tjenester mange gange

Det er ikke første gang at Google forsøger at komme ind på Messenger markedet. Det seneste forsøg var deres tjeneste Allo, som de for nyligt besluttede at stoppe med at udvikle videre. Det var en tjeneste der minder om Facebook Messenger, men som aldrig har fået stor succes.
Vi skal dog helt tilbage til 2005, da Google første gang forsøgte at lancere en messenger app. Tjenesten hed dengang Google Talk, men blev faktisk også dengang kaldt for Google Chat.
I 2013 kom Google+ Hangouts, der er en beskedtjeneste der blandt andet blev brugt i Google+ og som både er et alternativ til Facebook Messenger, men også Skype.
Da vi så kom til 2016 lancerede Google Allo, som nu ikke udvikles mere.
Det er uvist om den nye standard som Chat implementerer nogensinde vil få fat i beskedmarkedet, efter at mange er begyndt at bruge Facebook Messenger eller WhatsApp. Det vil kun tiden kunne vise.
 

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x