Google får en KÆMPE bøde af EU

EU har med Margrethe Vestager udskrevet en bøde på ikke mindre end 2,42 milliarder euro eller knap 18 milliarder kroner. 
Google har i dag fået en kæmpe bøde af EU, for med deres tjeneste Google Shopping at have forhindret andre spillere i at konkurrere på lige vilkår. De har i Google implementeret Google Shopping på en måde, så det er de første produkter de besøgende ser, og dermed bliver konkurrenternes tjenester stort set glemt. EU anklager derfor Google for at misbruge sit monopol.
Margrethe Vestager er Konkurrencekommisær i EU, så det er hende der er ansvarlig for disse sager i EU. EU har beregnet sig frem til at flere millioner europæere er påvirket af Google’s monopol på det her område, og det er det der gør at bøden bliver så stor.
Google har 90 dage til at rette deres tjeneste til, så de ikke længere bryder EU’s regler. Sker det ikke vil EU udskrive dagbøder, som kan være op til 5% af en dagsomsætning i hele Alphabet koncernen (den koncern der driver Google). Uanset om Google retter ind eller ej, så skal de stadig betale bøden på de 18 milliarder kroner.

Det gør ondt på Google

Der er ingen tvivl om at den her afgørelse fra EU gør ondt på Google. Ikke bare er bøden på de 18 milliarder stor, men Google bliver jo også tvunget til at rette ind efter EU’s regler og her er der ingen tvivl om at det vil betyde at de vil miste en del omsætning.
Udover den her Google Shopping sag, så kører EU faktisk også en sag omkring Android og en sag omkring Google Adsense også. Her bliver det spændende om det også kommer til at koste Google dyrt.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x