Nu kan du poste til din egen profil på Reddit

Del denne artikelShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Kender du det sociale netværk Reddit? Hvis ikke, så burde du måske, fordi det er faktisk det femte mest populære sociale netværk – og nu kan du også poste links til din egen profil.

Reddit er et interessant socialt netværk, som jeg egentlig ikke har brugt så meget, men som jeg tror jeg kommer til at bruge meget mere fremover. De har nemlig nu også gjort det muligt at tilføje indhold til din egen profil, og ikke længere udelukkende på Subreddits.

Det er ifølge denne oversigt det 5. mest populære sociale netværk og voksende. Hver måned besøger mere end 250 millioner mennesker Reddit. Til sammenligning er det for Twitter 313 millioner, Instagram 700 millioner og Google+ 110 millioner. Der er altså alle mulige grunde til at tage Reddit alvorligt og kigge nærmere på dette sociale netværk.

Hvad kan jeg på Reddit?

Når du kigger på Reddit, kan det på overfladen godt se lidt kedelig ud. Temaet er lidt nørdet og det er netværket da også lidt.

På Reddit kan du poste links og tekster – og nok i praksis mest links. Det fungerer på den måde at du poster et link på Reddit og så kan du og andre starte en debat udfra dette link. Brugerne kan stemme din historie op eller ned på de pile der er til venstre for historien, og det fungerer lidt som likes så dit indlæg kommer længere ud jo mere populær det er.

Hidtil har man på Reddit kun kunnet poste links til såkaldte Subreddits. Det er en slags grupper, med forskellige temaer der passer til de links du vil lægge op. F.eks. kunne der være et Subreddit for sundhed, videnskab eller madlavning. I praksis anvendes på Reddit mere eller mindre kun det Subreddit der hedder “Denmark” i Danmark. Formentlig på grund af den begrænsede mængde af brugere herfra.

Ny funktion: Post til din egen profil

Du har altid haft din egen profil på Reddit – min er for eksempel her. Men der er netop kommet en mulighed for at du ikke længere behøver at poste links til et Subreddit, men kan gøre det på din egen profil. Med andre ord er din profil også blevet til et Subreddit. Indtil videre er det vist på forsøgsbasis, men da jeg fik det tilbudt at afprøve det sagde jeg straks ja.

Hvis du vil poste et link til din profil, går du bare ind på din egen profil. Så trykker du på “New post” under dit profilbillede.

Nu kan du så udfylde formularen med information om dit link. Det er en URL-adresse, evt. et billede (ellers indlæses et billede fra der hvor linket peger hen) og en titel. Herefter kan du så vælge enten at poste det til din egen profil eller på et Subreddit, som du her så skal vælge.

Husk hvis du vælger at poste til et Subreddit, at sætte dig ind i reglerne for hvad du må poste. De har meget skrappe regler og moderatorer på Subreddit, og du bliver banned med det samme hvis du overtræder dem.

Når du har udfyldt formularen klikker du på Publicer. Og herefter vil linket være tilføjet til din profil. Eller et Subreddit hvis du har valgt det.

Hvem ser dine links?

Når du nu kun har links på din egen profil, vil chancen for at nogle ser dem selvfølgelig være mindre end hvis det var på et Subreddit som nogle følger. Men du kan nu bruge din Subreddit profil til at samle gode links eller måske kan du f.eks. på din hjemmeside linke til profilen så følgerne af din hjemmeside kan se din linksamling.

Herudover performer Reddit faktisk ret godt i Google, hvor man ofte ser Reddit tråde. Specielt hvis du kan få en debat igang på en tråd.

Jeg synes i hvert fald helt klart du skal give Reddit en chance, fordi det virker som et interessant netværk med både debat og anvendelige links.

Del denne artikelShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *