WhatsApp – Alternativ til Facebook Messenger

WhatsApp er en messenger, der kan være et alternativ til Facebook Messenger. Se hvad WhatsApp er og hvad forskellene er i forhold til Signal og Telegram Messenger. 
WhatsApp er en messenger app ligesom Facebook Messenger. Og faktisk er den lige så populær som Facebook Messenger pr. januar 2018. Du kan udover beskeder også sende billeder, video og lave gruppebeskeder, ligesom du kan i Facebook Messenger.
Det er vigtigt at være opmærksom på at WhatsApp er ejet af Facebook. De købte nemlig WhatsApp i 2014 for 16 milliarder dollars. Tjenesten er dog fortsat på samme vilkår, og i dag er den blevet mere sikker.
WhatsApp har for nyligt indført de end-to-end kryptering, ved at bruge Signal protokollen der også er implementeret i Signal Messenger. Det er kryptering der sikrer at ingen andre end afsender og modtager kan læse en besked. Heller ikke WhatsApp. Du er altså sikret imod at nogen lytter med på sidelinjen. Facebook Messenger bruger faktisk også Signal protokollen, men end-to-end kryptering er ikke slået til som standard.
Når det er sagt, så er WhatsApp blevet kritiseret for at være mere usikker end Signal Messenger. Fordi selvom de ikke kan læse dine beskeder, så indsamler de metadata om dine beskeder. Og hvad betyder det så?
Det svarer til at politiet ville kunne spore dine telefonopkald. De ville så ikke kunne vide hvad du snakkede om på grund af end-to-end kryptering, men de ville vide hvad tidspunkt du ringede til hvem på og hvor længe du snakkede. På samme måde vil WhatsApp vide hvem du har sendt en besked til og hvornår.
WhatsApp er altså i udgangspunktet lidt mere sikkert end Facebook Messenger, fordi end-to-end kryptering er slået til som standard. Men de indsamler stadig metadata. Så et mere sikkert alternativ ville være Signal Messenger.
WhatsApp findes til Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Symbian, Windows, Mac, Webapp. Den er gratis at bruge, selvom de tidligere tog 1$ årligt for at bruge app’en.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x