De 10 mest populære Messenger apps

Mange anvender dagligt Facebook Messenger til at skrive til andre. Men faktisk findes der mange alternativer, og nogle er mere sikre end andre. Her er de 10 mest populære Messenger Apps. 
Facebook er for tiden involveret i en dataskandale, der handler om at data fra 85 millioner Facebookbrugere er blevet stjålet og misbrugt i den amerikanske præsidentvalgkamp. Det er også kommet frem, at Facebook scanner de private beskeder i Facebook Messenger, for om de overholder deres retningslinjer.
Mange vil gerne have at deres private beskeder er private, og at det kun er afsender og modtager der kan læse dem. Derfor leder mange efter alternativer.
Men hvilke messenger apps er egentlig de mest populære. Her er listen med de 10 mest populære messenger apps, baseret på hvor mange millioner aktive brugere de har haft i januar 2018:

  1. WhatsApp (1,3 milliarder brugere)
  2. Facebook Messenger (1,3 milliarder brugere)
  3. WeChat (980 millioner brugere)
  4. QQ Mobile (843 millioner brugere)
  5. Skype (300 millioner brugere)
  6. Viber (260 millioner brugere)
  7. Snapchat (255 millioner brugere)
  8. LINE (203 millioner brugere)
  9. Telegram (100 millioner brugere)
  10. BlackBerry Messenger (BBM) (63 millioner brugere)

Analysen er foretaget af Statista. Jeg var lidt overrasket over at WhatsApp er lige så populær som Facebook Messenger.

Hvilken app er mest sikker?

Hvis du går op i sikkerhed, så er der forskelle på hvor sikre disse apps er. Lad mig derfor lige kort ridse nogle detaljer op om sikkerheden ved nogle af disse apps.
Både Facebook Messenger og WhatsApp anvender Signal protokollen. Det er den protokol der kan sikre end-to-end kryptering, og som også er indbygget i Signal Messenger og Google Allo, der begge ikke er præsenteret på listen. End-to-end kryptering sikrer at kun afsender og modtager kan læse hvad du skriver i dine beskeder.
Men der er forskel i hvor høj grad de forskellige apps bruger denne mulighed for sikkerhed. Hos WhatsApp er end-to-end kryptering slået til som standard, mens dette ikke er tilfældet ved hverken Facebook Messenger eller Google Allo. Selvom end-to-end kryptering er slået til ved WhatsApp, så ingen kan læse dine beskeder, så indsamler de information om hvem du sender beskeder til og hvornår. Dette har været kritiseret, og et argument for at bruge Signal Messenger i stedet.
Telegram Messenger er også en app der giver end-to-end kryptering, men de bruger ikke Signal protokotollen, men derimod deres egen krypteringsprotokol der hedder MTProto. Men denne har i et studie været kritiseret for at indeholde nogle svagheder i sikkerheden.
Samlet set er det derfor nok Signal Messenger der er den mest sikre app. WhatsApp er dog mere sikkert end Facebook Messenger. Og hvis du bruger Facebook Messenger, bør du slå end-to-end kryptering til.
Med denne liste kan du få inspiration til alternativer til Facebook Messenger. Du kan også læse en anmeldelse af WhatsApp, Signal Messenger og Telegram Messenger.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x