Google Home er kommet på dansk

I oktober 2018 kom Google Home til Danmark, efter Google Assistant nu også kan tale dansk. Skal du have bygget dit Smarthjem op?

I de seneste år er der kommet masser af nye smartdevices. Vi har blandt andet set lyspærer der kan styres med en app. Og snart kan låsene i vores hus og rullegardinerne også fjernstyres. Men skal du for alvor udnytte smartteknologien, skal du have etableret Google Home i dit hjem.

Google Home er et setup der består af en højtaler der kan kommunikere med Google Assistant og alle smartdevices der understøtter Google Assistant. I oktober 2018 kom de to Google Home højtalere Google Home og Google Home Mini til Danmark. Det betyder nu du kan indbygge Google smartteknologien i dit hjem.

Du kan altså vælge mellem den lille model og den store model. Begge kan kommunikere med Google Assistant, men den store model har selvfølgelig en lidt større højtaler. Herudover er der selvfølgelig også forskel på prisen, idet den lille model koster 449 kroner mens den store koster 1.149 kroner.

Hvad kan jeg bruge Google Home til?

Forestil dig du står op om morgenen og siger “Godmorgen”. Det fanger Google Home højtaleren og så straks lister den dagens program op sammen med vejrudsigten samt de trafikproblemer der er for øjeblikket.

Selve højtaleren aktiveres ved at sige “Hej Google” eller “OK Google”. Så lyser højtaleren som tegn på at den nu lytter til hvad du siger. Du giver så højtaleren en kommando, hvorefter højtaleren giver dig et svar.

Du kan også stille Google Home et spørgsmål, hvorefter Google Assistant går ind og Googler spørgsmålet og giver dig svaret. Har du Netflix og Chromecast, kan du bede Google Home om at sætte en bestemt film på fjernsynet. Du kan også bede om at skrue op og ned for lyden.

Hvis du har købt Smartbelysning kan du bede Google Home om at slukke lyset eller måske blænde det lidt ned. Og når de kommende Smartrullegardiner kommer, vil du med en kommando kunne rulle gardinerne ned.

Hvis du lige kommer i tanke om noget du skal huske at købe ind, siger du bare “Hej Google, Tilføj Bananer til indkøbslisten”, hvorefter Google Home straks tilføjer “Bananer” til din indkøbsliste.

Jeg tror smartteknologi vil blive meget mere udbredt i 2019, og derfor vil vi også se flere og flere danskere få Google Home. Tjek det ud og se om det ikke også er noget for dig.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x