Fremtiden for WordPress i 2019

Vi er nu kommet godt igang med 2019, og vi har allerede sagt goddag til den nye editor Gutenberg. Se her hvad vi ellers skal forvente af nyheder til WordPress i 2019.

WordPress har i starten af 2019 gennemført en større ændring, hvor vi nu skal vænne os til en ny måde at bygge indhold på. Hidtil har editoren i WordPress været en WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor, hvor du ligesom at skrive noget i Word, direkte kan forme nyt indhold til din hjemmeside. I 2019 fik vi den nye editor Gutenberg, hvor vi i stedet bygger indhold med blokke.

Jeg har nu testet Gutenberg igennem en række måneder, og jeg er vild med den! De værste børnesygdomme er efterhånden blevet rettet, og det er nemt at få indhold til at se professionel ud. Jeg savner derfor ikke den klassiske editor. Hvis du gør, kan du se her hvordan du får den tilbage.

Men hvad skal vi så forvente af nyheder i resten af 2019?

Flere blokke i 2019

For det første kan vi være sikker på at der kommer mange flere blokke i 2019. Mange af de komponenter, som tidligere blev vist med shortcodes, bliver i 2019 lavet om til decideret blokke. Det samme gælder for Widgets, som vi også vil se blive tilgængelig som blokke.

Det er også planlagt, at der skal laves en blok for navigationsmenuer. Meningen med dette er naturligvis, at du i fremtiden også skal skabe selve menuen i Gutenberg. Hidtil er det nemlig kun indholdsområdet der styres med Gutenberg, men i fremtiden kommer hele hjemmesidens design til at skulle opbygges af blokke.

Dette gør naturligvis at det bliver let at skabe nøjagtig den hjemmeside du ønsker, næsten uanset hvilket tema du har. Fordi mange af de ting der i dag styres af temaet, kommer i fremtiden til at blive styret med Gutenberg.

Som nævnt vil alle widgets også blive konverteret til blokke. Og så kan vi forvente, at du på widget-området i fremtiden ikke længere skal indsætte widgets, men i stedet blokke. Med andre ord vil du altså kunne bruge alle blokke som widgets.

Temaer vil i 2019 også få mulighed for at angive forskellige områder, hvor der kan skabes indhold i temaet. Og disse områder vil så være tilgængelig for Gutenberg, så du kan indsætte blokke på de områder. Der vil altså måske være et område til selve indholdet, et område til en sidebar og et område til navigationsmenuen.

Der vil også komme et nyt directory for blokke i WordPress. Altså ligesom du i dag har et katalog af temaer og et katalog af plugins, så vil der i 2019 blive bygget et katalog med blokke du så kan installere.

Automatiske opdateringer

Som noget nyt bliver det indbygget i WordPress, at den automatisk kan opdatere dine temaer og plugins. Der er nemlig mange som bare automatisk klikker på opdater-knappen, så snart der er kommet en opdatering, uanset hvad den omfatter.

Når du slår automatiske opdateringer til, så vil WordPress automatisk sørge for at de bliver udført, så snart de er tilgængelige. Det samme gælder også for opdateringer til selve WordPress kernen.

Indbygget sikkerhedstjek

Der kommer også til at blive indbygget automatiske sikkerhedstjek i WordPress. Dette sker ved at pluginet “Health Check” bliver indbygget i selve WordPress.

Dette plugin gør det bl.a. muligt at kunne køre en speciel fejlsikret tilstand, som kun du kan se. På den måde kan du hurtigt tjekke om der er fejl på din side.

Det var lidt af de nyheder vi forventer i WordPress i 2019. Hvad ønsker du skal opdateres til WordPress? Skriv gerne en kommentar om dette nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x