Folketinget debatterer regler for udbydere af kviklån

Folketinget har nu debatteret SF’s beslutningsforslag om kviklån. Se lidt om debatten her.

For nylig kom SF med beslutningsforslag B103, der foreslog konkrete mål til en strammere lovgivning til udbydere af kviklån. Forslaget blev dog stemt ned.

Selvom Regeringen stemte imod forslaget, var de dog enige i problematikken omkring kviklån. Erhvervsminister Rasmus Jarlov udtalte under debatten:

Regeringen er enig i, at der er belæg for, at mange forbrugere har det svært på forbrugslånsmarkedet. Vi ved, at mange fortryder at have optaget kviklån, eller får problemer med at betale tilbage. Derfor er regeringen også enig i, at der er behov for at øge forbrugerbeskyttelsen på markedet for forbrugslån, herunder kviklån.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov

Begrundelsen for at Regeringen afviste beslutningsforslaget var, at de har nedsat en arbejdsgruppe der skal komme med initiativer til regulering af kviklånsmarkedet. Derfor vil de afvente forslagene fra denne arbejdsgruppe i stedet.

I forhold til forslaget omkring et loft på ÅOP har Regeringen endnu ikke taget stilling. Specielt fordi Finans Danmark selv kom med et forslag for nylig om en grænse på 50%.

I forhold til det tredje initiativ i beslutningsforslaget, som handler om at sætte loft over renter og gebyrer, har jeg noteret mig, at brancheorganisationen Finans Danmark nu lægger op til et åop-loft på 50 pct. Her er regeringen uafklaret over for, hvilken retning vi ønsker at gå, og jeg vil ikke drage nogen konklusioner i dag om, hvad regeringen måtte ønske.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov

Socialdemokraterne kunne heller ikke støtte forslaget, fordi de angiveligt ville regulere endnu strammere, hvis de kommer i Regering efter valget:

Så vi sender hermed et signal til SF om, at vi, hvis vi kommer til at danne regering efter det kommende valg, vil fremsætte lovforslag, der meget markant vil kontrollere kviklånsmarkedet. Vi vil gå længere, end SF gør med dette beslutningsforslag. Vi er enige i retningen, men vi ønsker at skærpe kontrollen endnu mere for at beskytte forbrugerne.

Ordfører for S Karin Gaardsted

Dansk Folkeparti støttede heller ikke forslaget, men kom med en tilkendegivelse om en mulig topgrænse på ÅOP:

Vi vil også gerne være med til at sikre, at den ågerparagraf, som jo øjensynligt ikke virker, som den er i dag, ændres. Når dommerne kan finde frem til, at det er lovligt med en rente på syvhundredeognogleogtredive procent, så er det jo tegn på, at man ikke ved, hvad åger er, og derfor skal vi selvfølgelig have lovgivningen ændret. Så jeg synes da bestemt, at vi har påtaget os det ansvar også at komme med nogle brugbare løsninger til gavn for forbrugerne.

Ordfører for DF Hans Kristian Skibby

Du kan læse hele debatten her.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x