Ferratum flytter til Malta og ændrer lånevilkår

Kviklånsudbyderen Ferratum flytter nu adresse fra Danmark til Malta, og skifter lånevilkår hvor det fremgår de nu er underlagt Maltas tilsynsmyndigheder.

Virksomheden Ferratum, der udbyder Kviklån, har for nogle dage siden skiftet hjemmesideadresse fra Ferratum.dk til Ferratumbank.dk. På overfladen ligner de to hjemmesider hinanden, men der er dog nogle forskelle, som jeg i denne artikel vil sætte fokus på.

Når man går ind på hjemmesiden Ferratum.dk, viderestilles man altså automatisk til Ferratumbank.dk. Man kan se den gamle hjemmeside via Google Caches. De to hjemmesider ligner næsten hinanden fuldstændig.

Firmanavn og adresse er ændret

I bunden af hjemmesiden finder man Ferratum’s lånevilkår. De gamle lånevilkår var dateret 31.12.2018, men af den nye hjemmeside fremgår nu datoen 01.12.2019.

Det første man bemærker er at adressen er ændret i lånevilkårene – hvilket også fremgår i bunden af hjemmesiden. Den gamle adresse var:

Ferratum Denmark ApS
Strandvejen 125
2900 Hellerup
CVR.nr. 32 26 33 05
Tlf.nr.: 70 20 10 47
E-mail: kundeservice@ferratum.dk

Og den nye adresse er:

Ferratum Bank p.l.c (“Ferratum”)
Adress: ST Business Centre, 120, The Strand, Gzira GZR 1027
Malta
Reg.nr.: C 56251
Tlf.nr.: 70 20 70 46
E-mail: kundeservice@ferratumbank.dk

Der ses altså at firmaet der står bag Ferratum nu ikke længere er det danske firma Ferratum Denmark Aps, men derimod firmaet Ferratum Bank p.l.c. der kommer fra Malta.

Ny Klageadgang

Der fremgår af vilkårene også en ny klageadgang. I de gamle lånevilkår var henvist til Datatilsynet, hvis man gerne ville klage over behandlingen af personlige oplysninger.

Nu fremgår en henvisning til The Office of the Arbiter for Finan-cial Services i Malta. Herudover også en henvisning til EU’s klagesystem ODR.

Ny tilsynsmyndighed

En anden interessant ændring er at Ferratum i lånevilkårene også ændrer tilsynsmyndighed. I de gamle lånevilkår afsnit 14 fremgik følgende:

Tilsynsmyndigheden for Ferratum er:

Forbrugerombudsmanden
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby.

Som udlånsvirksomhed er Ferratum endvidere underlagt Finanstilsynets tilsyn for så vidt angår hvidvasklovens område:

Finanstilsynet,
Århusgade 110,
2100 København Ø.

I de nye lånevilkår afsnit 15 fremgår i stedet følgende:

Ferratums tilsynsmyndighed er Malta Financial Services Authority, Notabile Road, BKR3000, Attard, Malta.

Der er sikkert flere ændringer på hjemmesiden jeg endnu ikke har lagt mærke til. Hvis du finder nogle er du velkommen til at skrive en kommentar. Det er vigtigt at understrege at der er ikke noget ulovligt eller forkert i det Ferratum gør – artiklens formål var blot at sætte fokus på ændringerne.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x