EVBox Elvi – Ladeboks fra bl.a. OK og Norlys

EVBox er den ladeboks som bl.a. følger med når du bestiller en ladeboks fra OK eller Norlys. Her kigger vi nærmere på den.

Når du bestiller en ladeboks gennem OK eller Norlys, så er det ikke deres egen ladeboks du får leveret. Begge leverer en EVBox Elvi, som så har fået skiftet logoet ud så det ligner deres egen ladestander. Det er en udemærket ladeboks, som blandt andet giver mulighed for opkobling til en app, så din opladning kan styres her igennem.

Men hvem er EVBox så? Det er et firma der er placeret i Amsterdam i Holland, som blev grundlagt i 2010 og nu sælger ladebokse til hele verden. De sælger både til private som EVBox Elvi, gennem andre udbydere som OK og Norlys og er med til at etablere ladeparker rundt omkring.

Ladeboksen du får kan lade med op til 11 kW, og det er fint fordi det er standarden for de fleste elbiler i dag. Der følger et 6 meter langt Type 2 ladekabel med, som sidder fast i ladestanderen. Der er også integreret SIM-kort, WiFi og Bluetooth, så du kan koble ladestanderen til en app. Og så er der en RFID læser i ladestanderen også.

Der medfølger et RFID kort når man får ladestanderen, som kan aktivere den. Men du kan også vælge Plug and Play hvor du bare tilkobler stikket og så oplader den. Den første løsning vil man nok anvende hvis man lader udendørs eller i en carport, mens man ville vælge den sidste løsning hvis man lader op i en lukket garage.

Ladeboksen er lavet til at kunne levere ladeinformationer ind til en udbyder, så du har mulighed for at få elrefusion for din opladning. Det er også derfor både OK og Norlys kan tilbyde dette.

Hvis du engang opsiger dit abonnement hos OK eller Norlys, mister du også muligheden for at kunne styre ladeboksen gennem deres app. Men så skal du i stedet koble op på den app der hedder EVBox Connect eller Monta.

EVBox Elvi er en udemærket ladeboks, og er den du får med hvis du bestiller en OK eller Norlys ladeboks. Du kan dog også tage et kig på en Easee eller Zaptec ladeboks, hvis du kigger efter at købe en ladeboks. Det er nemlig ofte den mange ender med at vælge når de leder efter en ladeboks.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x