Zaptec Go ladestander – Godt bud på en god ladestander

Norske Zaptec har produceret en fin ladestander i Zaptec Go. Her kan du læse lidt mere om denne ladestander.

Når man hører folk anbefale ladestandere man selv skal købe er der især to mærker der går igen – Easee og Zaptec. Her skal vi se nærmere på en af de ladestandere du kan få fra Zaptec, nemlig Zaptec Go. Zaptec er jo norsk, og i Norge er de langt fremme på elbilfronten og derfor er det fristende at mene at de også kan finde ud af at producere gode ladestandere.

Den koster ca. 5.500 kroner, hvilket er mere end du fx. skal give for en simpel ladestander fra Thansen. Men du får også en del ekstra muligheder med, som du nok bliver glad for, og derfor ville jeg nok hellere vælge sådan en ladestander her. Du får blandt andet mulighed for elrefusion, WiFi opkobling, app muligheder og meget mere i sådan en ladestander her.

Ladestanderen i sig selv er en lille firkantet boks, der fås i seks farver – sort, grå, hvid, brun, grøn og blå. Den understøtter opladning op til 22 kW, men som det er lige nu får du formentlig kun brug for 11 kW. De fleste elbiler understøtter nemlig kun opladning op til 11 kW, så selv hvis du har en ladestander der kan lade med 22 kW, så nytter det ikke noget hvis bilen ikke kan. Når det er sagt kan det selvfølgelig være smart at være på forkant til fremtiden. Du skal så bare regne med en noget dyrere installation, fordi 22 kW kræver også at dit hus kan trække en del mere ampere og det skal du købe rettigheder til hos dit eldistributionsselskab. Desuden skal du også have nogle noget tykkere ladekabler der også kan tåle at lade med 22 kW. Men det er selvfølgelig ikke sådan at ladestanderen ikke virker, hvis du forsøger at lade din 11 kW med en 22 kW ladestander. Så oplader den bare kun med 11 kW.

Zaptec Go har en indbygget Class B elmåler, og derfor er den godkendt til at du også kan få elrefusion, hvis det bliver indført igen fra 1. juli 2023. Det har selvfølgelig kun betydning for dig der ikke har elvarme eller solceller derhjemme, hvor du ikke har ret til elrefusion.

Ladestanderen kan koble på 4G og på WiFi, så det er vigtigt der er dækning i det område hvor ladestanderen skal sidde. Du kan forbinde apps til ladestanderen, fx. kan du forbinde app’en Monta til denne ladestander. Det gør også at du kan indstille ladestanderen så den lader op når strømmen er billigst.

Hvis du køber ladestanderen skal du være opmærksom på at som udgangspunkt skal du købe et ladekabel ved siden af. Her får du mulighed for at købe et ladekabel der er mellem 3 og 10 meter lang.

Zaptec Go er en udemærket og billig ladestander til dig der vil købe din egen ladestander til hjemmet. Du kan tilkøbe installation af den, service og mulighed for elrefusion og på den måde eje din egen ladestander, men få fordelene som dem der lejer dem også har.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x